Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πάγκαλος: «Χαμένη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ» το συμπόσιο

Στιγμιότυπο από τις παλιές καλές εποχές
Στιγμιότυπο από τις παλιές καλές εποχές, όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος συμμετείχε στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ

Αρχικά, σχολίασε το αν ενδιαφέρει και ποιους η παρουσία των ΣημίτηΠαπανδρέου στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ. Χθες, ήρθε η σειρά του περιεχομένου των ομιλιών τους, τις οποίες σχολίασε καυστικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του.

Μπορεί να μην πήγε στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, οι εργασίες της διήμερης εκδήλωσης του κόμματος, όμως, έδωσαν στον πρώην υπουργό τροφή για… ένα μήνα!

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «αποτυχημένων πρωθυπουργών» για τους Σημίτη-Παπανδρέου, επανήλθε με χθεσινό του άρθρο στο «Βήμα της Κυριακής», με τίτλο «Μια χαμένη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ».

Αυτή τη φορά, πάντως, δεν άφησε απέξω ούτε τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, δίχως ωστόσο να τον κατονομάσει. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο κ. Πάγκαλος, «όταν λοιπόν κάποιος/κάποιοι ισχυρίζονται ότι επέτυχε/αν ταυτόχρονα τη συσπείρωση του σκληρού, παλαιού, ιστορικού πυρήνα του κόμματος, ενώ παράλληλα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για ευρύτερες συζητήσεις, για συμβιβασμούς και συμμαχίες, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία, απλούστατα λένε μπούρδες»!

Θ.Πάγκαλος: «Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί με μια μικρή προσπάθεια πέντε ή έξι καυτά και σπαρταριστά ζητήματα που θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης. (…) Αυτή η συζήτηση δεν έγινε».

Και φυσικά, επανήλθε στους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις ομιλίες τους στο συμπόσιο: «Το αν λοιπόν ο κ. Σημίτης βρήκε την ευκαιρία να βγάλει λάδι τον εαυτό του και να καταγγείλει τον διάδοχό του για λόγους ερεβώδεις και δυσεξήγητους, καθώς και το αν ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί πάντα την παροιμιώδη ψυχραιμία του, συνεχίζοντας να ζει στην κοσμάρα του, δεν ενδιαφέρουν καθόλου όσους δεν είναι μέλη ή στελέχη του κόμματος»!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την προσπάθεια Βενιζέλου να περάσει το μήνυμα της ενότητας και συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, λόγω της παρουσίας και των τοποθετήσεων των δύο προκατόχων του στη διάρκεια του συμποσίου. «Το ίδιο αδιάφορο είναι για το μέσο πολίτη αν χωράει και τους δύο αλληλοσπαρασσόμενους πρώην πρωθυπουργούς η ευρύχωρη αγκαλιά του σημερινού ηγέτη», επεσήμανε στο άρθρο του. Για να καταλήξει, ότι η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ «ήταν ακόμη μία χαμένη ευκαιρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγκαλος: «αποτυχημένοι» πρωθυπουργοί οι Σημίτης – Παπανδρέου

Θ. Πάγκαλος: Ο Τσίπρας δεν ξέρει ότι το επώνυμό του είναι βλάχικο

Το (όλον) ΠΑΣΟΚ είναι εδώ… (ΦΩΤΟ)

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε