Πολιτική

Παμπούκης: “Οφείλουμε μία μεγάλη συγγνώμη στο λαό”

«Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, αλλά δεν είναι η ώρα του καταλογισμού τους» λέει ο υπουργός.

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης τονίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αναγκαία για να διορθώσουν στρεβλώσεις της τελευταίας τριακονταετίας.

«Βεβαίως υπάρχει δικαιολογημένη λαϊκή δυσφορία , κοινωνική ένταση και ορθά αίσθημα αδικίας», λέει στη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός τονίζοντας παράλληλα πως «οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη στον λαό, γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός» συμπληρώνοντας ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο Χ. Παμπούκης υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας πως «επιχειρούμε μια διόρθωση σε συσσωρευμένες στρεβλώσεις 30 ετών με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε μια νέα πορεία» και δεν διστάζει να κάνει αυτοκριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα μιλώντας για λάθη.

«Προφανώς έχουν γίνει και λάθη, αλλά δεν είναι η ώρα του καταλογισμού τους» λέει ο υπουργός.

Αναφερόμενος μάλιστα στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ο υπουργός Επικρατείας λέει χαρακτηριστικά πως «υπό προϋποθέσεις μπορεί να συντελέσει στην πολιτική δυναμική στη χώρα, να λειτουργήσει ως συναγερμός για το πολιτικό σύστημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1