Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Politico για Εύα Καϊλή: «Η καλά διαβασμένη βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων»

Politico για Εύα Καϊλή: «Η καλά διαβασμένη βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων»

«Βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» χαρακτηρίζει την Εύα Καϊλή το Politico, καθώς η καθαίρεσή της από αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε συθέμελα την ΕΕ, αφήνει κενές τις αρμοδιότητές της στο ευρωπαϊκό σώμα.

Μία από τις αρμοδιότητες της Εύας Καϊλή ήταν στην πολιτική της ΕΕ για τα κρυπτονομίσματα, καθώς ήταν επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας για αυτά αλλά και για τις νέες τεχνολογίες συναλλαγών, όπως το blockchain και τα NFT.

Παράγοντες του κλάδου αναφέρονται στην Εύα Καϊλή ως μια υπερασπίστρια της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, καθώς υπάρχουν σε αυτή πολλά ανοιχτά ζητήματα, όπως η πτώση των ισοτιμιών και τα σκάνδαλα με τις κρατικές ρυθμίσεις και μη. 

Παρά τα πολλά ανοιχτά ζητήματα, η Εύα Καϊλή περιγράφεται ως «καλά διαβασμένη» από τους παράγοντες.

Μάλιστα, η παρέμβαση της Εύας Καϊλή υπέρ των κρυπτονομισμάτων είχε τραβήξει την προσοχή ευρωβουλευτών των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, οι οποίοι είχαν προσπαθήσει να περιορίσουν το περιβαλλοντικό «αποτύπωμά» του νέου νομίσματος και αυτών των τρόπων συναλλαγών γενικότερα.

Ο διάδοχος της Εύας Καϊλή

Όπως είναι φυσικό, έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για τη διαδοχή της Εύας Καϊλή στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την καθαίρεσή της. Πιθανότεροι θεωρούνται, ο Στέφαν Μπέργκερ από τη Γερμανία και το ΕΛΚ, ο Τσέχος Όντρει Κόβαρικ από το Renew Europe και η Πορτογαλίδα Λίντια Περέιρα, επίσης από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Βέβαια, σύμφωνα με το Politico, κανείς δεν είναι τόσο «δυνατός» όσο η Εύα Καϊλή, καθώς η Ελληνίδα πολιτικός έχαιρε εκτίμησης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Ήταν τσιρλίντερ, αλλά αρκετά απομονωμένη [προερχόμενη από] το αριστερό κομμάτι του πολιτικού φάσματος», σχολίασε ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Πολ Τανγκ, από τους Σοσιαλιστές (από όπου διαγράφηκε η Καϊλή). Προσθέτει ο ίδιος ότι «ο νέος τσιρλίντερ θα πρέπει να άσπιλος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις