Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πότε θα ανταποδώσει το… “Ζάππειο” ο Παπανδρέου στον Βενιζέλο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, EUROKINISSI

Ανεξίτηλα σημάδια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει η προχθεσινή νύχτα της μεγάλης σύγκρουσης μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου – αν και καταβάλλεται προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, η πολιτική συγκατοίκηση των δύο ανδρών μοιάζει να έχει ημερομηνία λήξης το βράδυ των Ευρωεκλογών.

Μέρες Φθινοπώρου του 2007 ξαναζούν στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου το θερμό επεισόδιο μεταξύ Βενιζέλου – Παπανδρέου το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή δείχνει να αποτελεί την πρώτη αψιμαχία στον πόλεμο χαρακωμάτων, που αναμένεται να επακολουθήσει. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ συντηρήθηκε χθες από τη «ρουκέτα» του Ευάγγελου Βενιζέλου, που διεμήνυσε ότι ο κύριος Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ, καίτοι στενοί του συνεργάτες έσπευσαν λίγο αργότερα να αποσαφηνίσουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν εννοούσε τα οικονομικά του Κινήματος αλλά τις πολιτικές υποχρεώσεις του πρώην πρωθυπουργού για την αναγέννηση του ευρύτερου χώρου.

Το κλίμα εντός και πέριξ του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως βαρύ και άπαντες πλέον προεξοφλούν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο το διαζύγιο μεταξύ των δύο ανδρών, το οποίο αναμένεται να επιφέρει τεκτονικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της Κεντροαριστεράς. Το ερώτημα των ημερών εστιάζεται στις επόμενες κινήσεις, που θα επιλέξει να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός και εάν θα αναζητήσει την πολιτική «ρεβάνς» εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ.

Από το στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου παρέχεται η διαβεβαίωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες, που θα συνεπάγονται αποσταθεροποίηση της πορείας της χώρας προς την έξοδο της από την οικονομική κρίση, εξηγώντας ότι ο ίδιος εγκαθίδρυσε το πλαίσιο σταθερότητας πάνω στο οποίο κινείται ακόμη η χώρα.

Τακτικοί συνομιλητές, του, πάντως παραπέμπουν στην επαύριο των Ευρωεκλογών, ως το σημείο καμπής για τις επικείμενες ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και κατ επέκταση στην Κεντροαριστερά. Οι ίδιες πηγές «χρεώνουν» στους χειρισμούς και την εν γένει πολιτική συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου τη δραματική συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ κοντά στο ψυχολογικό όριο του 3% και επισημαίνουν ότι δε μπορεί να συνεχιστεί η πορεία του κόμματος προς την πολιτική άβυσσο.

Στον αντίποδα, στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου πνέουν τα μένεα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος και τον χαρακτηρίζουν πλέον ανοιχτά παράγοντα αποσταθεροποίησης και εστία πολιτικής ανωμαλίας, σκιαγραφώντας το κλίμα, που αναμένεται να κυριαρχήσει μετά τις εκλογές. Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του κυρίου Παπανδρέου επικρατεί πάντως και σε στελέχη, που δε λογίζονται στον στενό βενιζελικό πυρήνα, όπως είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, που κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγκαλος: «Έτσι μου έρχεται στις ευρωεκλογές να ψηφίσω Σαμαρά»

Χριστοφιλοπούλου: Με τον Κακλαμάνη τα “έβαλα”, όχι με τον Παπανδρέου

Τα “γαλλικά” του Βενιζέλου στον Κακλαμάνη – Τι του είπε όταν κάθισε δίπλα του

Όλοι κατά Παπανδρέου: “Είναι τενεκές ξεγάνωτος!” – Τον υπερασπίστηκε ο… Λαφαζάνης

Αγριεύει το παιχνίδι μέσα στο ΠΑΣΟΚ με υπαινιγμούς – Το “καρφί” του Βενιζέλου κατά του Παπανδρέου για τον οικονομικό κατήφορο του ΠΑΣΟΚ

Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ – Κουκουλόπουλος: Ο Γ. Παπανδρέου δεν θέλει να φύγουμε από το Μνημόνιο

Επίθεση κατά των ΜΜΕ από τον Απ. Κακλαμάνη: Δε θα απαντήσω ούτε θα σχολιάσω όσα γράφονται

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε