Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει… «μαζεύει» τα περί συγκυβέρνησης ο Γλέζος – «Μετέτρεψαν την ειρωνεία σε πρόταση συνεργασίας» – Βούτσης: Ιστορικό ατόπημα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, EUROKINISSI

– Αμηχανία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βόμβα» του Μανώλη Γλέζου
– «Δεν αποκλείω ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ», είπε το ιστορικό στέλεχος
– Προσπάθεια… μαζέματος από τον Μ. Γλέζο: Ειρωνικά το είπα
– Άμεση η απάντηση του Νίκου Βούτση: Η πρόταση για συγκυβέρνηση είναι πρόσκληση σε συνενοχή
– «Θα ήταν εγκλωβισμός της Αριστεράς και συμπαιγνία»

Πανικό και αμηχανία προκάλεσε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η «βόμβα» του Μανώλη Γλέζου και η θετική του στάση στο ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία για το σχηματισμό κυβέρνησης αλά… γερμανικά! Λίγα λεπτά μετά την αναστάτωση που προκάλεσε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε ιστορικό ατόπημα την πρόταση Γλέζου και το ίδιο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς με την ταχύτητα του φωτός, αυτοδιαψεύστηκε με ανάρτηση στο blog της συνιστώσας Ενεργοί Πολίτες. 

«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. Για όσους το αναπαράγουν….
ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία – συνεπώς επικίνδυνοι – ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας», το κείμενο της διάψευσης.

Νωρίτερα, στη Βουλή, είχε ρίξει… βόμβα: «Η πρόταση που μας ήρθε να συγκυβερνήσουμε με τη Ν.Δ. αποδεικνύει ακριβώς ότι δεν έχει πια τη δύναμη, την έχει χάσει και γι’ αυτό ζητάει να συγκυβερνήσουμε. Να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ…», είπε ο κ. Γλέζος και έθεσε όρους για το… σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, όπως δηλαδή έγινε στη Γερμανία από Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες.

«Δηλαδή θα εγκαταλείψει η Κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, θα εγκαταλείψει την πολιτική να αρπάζει από το λαό και να δίνει στις τράπεζες; Εάν ναι, εάν σκέφτεται να τα εγκαταλείψει όλα αυτά η Κυβέρνηση, δεν πιστεύω αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη Ν.Δ.. Εφόσον εγκαταλείψει η Κυβέρνηση όλη αυτή την πολιτική που έχει!» σημείωσε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Βρούτσης: Ιστορικό ατόπημα και συμπαιγνία

Όσο αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Μανώλης Γλέζος άλλο τόσο προκάλεσε η άμεση και αιχμηρή απάντηση του Νίκου Βούτση, έσπευσε να «αδειάσει» τον συνάδελφό του και να φωνάζει… απεταξάμην τη συγκυβέρνηση!

Ο Νίκος Βούτσης, επίσης από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε ιστορικό ατόπημα της αριστεράς την τυχόν αποδοχή μιας τέτοιας προοπτικής.

“Η πρόσκληση σε συγκυβέρνηση είναι σαφέστατα πρόσκληση σε συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή της χώρας” είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Βούτσης.

“Θέλετε να πάρουμε εμείς την ευθύνη ενός ιστορικού ατοπήματος που θα ήταν ο εγκλωβισμός αριστεράς σε τέτοια λογική και συμπαιγνία. Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τη δώσει ο λαός. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη χρεωθείτε μόνοι σας” πρόσθεσε με έμφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβα Γλέζου: Δεν αποκλείω ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ

Στη “γύρα” ο ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιους

Γιακουμάτος: “Σήμερα είμαι ΝΔ”, αύριο;

Η ΝΔ τρολάρει τον Αντώνη Σαμαρά – Δείτε την αφίσα

Quelle décadence! Οι πλαστικές καρέκλες, ο Σαμαράς κι ο Πούτιν

Καρέ καρέ η άφιξη Σαμαρά στην Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε