Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Qatar Gate: Αποκαλύψεις της Corriere della Serra για την απολογία «ποταμό» του Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Qatar Gate: Αποκαλύψεις της Corriere della Serra για την απολογία «ποταμό» του Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα επεισόδια στο σίριαλ του Qatar Gate με την απολογία του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που ήταν κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, να είναι στον βασικό ρόλο. Η εφημερίδα Corriele della Serra έφερε στο φως λεπτομέρειες από την 10ωρη απολογία «ποταμό» του Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις βελγικές αρχές.

Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές στο Qatar Gate, το σκάνδαλο διαφθοράς υπέρ του Κατάρ που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «ήταν ποταμός» στην 10ωρη ανάκρισή του το περασμένο Σάββατο (10.12.2022) αναφέρει η Corriere della Serra.

Τι είπε ο Τζιόρτζι

«Μιλούσε για δέκα ώρες υποχρεώνοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα της έρευνας να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπολοίπων προσώπων για την επόμενη ημέρα. Ανέφερε ονόματα και επίθετα, έδωσε εξηγήσεις, είπε σε ποιον και από ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ Fight Impunity, την οποία είχε ιδρύσει ο επίσης κατηγορούμενος για το Qatargate, Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι», ανέφερε η Corriere della Serra.

Επίσης, o Τζιόρτζι αναφέρθηκε σε μεγάλες δωρεές που έγιναν στην ΜΚΟ χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του συμβουλίου της επί τιμή στο οποίο συμμετείχαν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί» τόνιζε η ιταλική εφημερίδα.

Ανέλαβε όλη την ευθύνη

Σύμφωνα με την Corriere della Serra ο Τζιόρτζι ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Ο Τζιόρτζι το έκανε αυτό για να «σώσει» τη σύζυγό του, Εύα Καϊλή, μια γυναίκα που μπορεί να χάσει τα πάντα, αφού είναι μητέρα και ένα πρόσωπο του οποίου πλήττεται το κύρος.

Σύμφωνα με την Corriere della Serra ο Τζιόρτζι ανάλαβε όλη την ευθύνη και είπε στην απολογία του ότι μόνο αυτός πήρε τα χρήματα, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο κέντρο των Βρυξελλών, στο οποίο ζούσε με την Εύα Καϊλή.

Η Καϊλή ζήτησε να φύγουν τα χρήματα από το σπίτι

Ο Τζιόρτζι μίλησε και για τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της Εύας Καϊλή. Είπε πως όταν η σύζυγός του είδε τα χρήματα στο σπίτι ρώτησε από που προέρχονται, δεν πήρε πειστική απάντηση και ζήτησε να φύγουν τα χρήματα από το σπίτι. «Όλα έγιναν εκείνες τις ώρες, όταν η Καϊλή είδε τα χρήματα, δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευσή τους και ζήτησε αμέσως να φύγουν από το σπίτι. Ο πατέρας της ανέλαβε να είναι ο κούριερ γιατί δεν υπήρχε άλλος», ήταν η εξήγηση που φέρεται να έδωσε ο Τζιόρτζι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Το ιταλικό έντυπο ανέφερε ότι οι 750.00 ευρώ συνολικά που βρέθηκαν δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την Εύα Καϊλή.

Στο δημοσίευμα, τέλος, γίνεται αναφορά στην έρευνα που ξεκίνησε στην Αθήνα η Οικονομική Εισαγγελία για τα αδικήματα της δωροληψίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την Εύα Καϊλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις