Πολιτική

QatarGate: Από το 2021 έψαχναν την υπόθεση οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο – Η «ύποπτη» συμπεριφορά της Καϊλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι δεν εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση» λέει για την Εύα Καϊλή και το QatarGate, η Πρόεδρος Επιτροπής ΕΕ Αραβικών Χωρών, Χάνα Νόιμαν.

Μιλώντας στον Alpha, η κυρία Νόιμαν είπε μάλιστα ότι είναι πολύ θυμωμένη με την Εύα Καϊλη. «Είμαι πολύ θυμωμένη διότι είχαμε πολιτικές διαφωνίες και ειλικρινά πίστευα ότι αυτές οι διαφωνίες είχαν να κάνουν με διαφορές συμφερόντων και όχι με το ότι εκείνη -όπως λέγεται- είχε δωροδοκηθεί».

«Στο τέλος οι βελγικές αρχές θα φέρουν στο φως ολόκληρη την εικόνα. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι εντόπισαν πολλά μετρητά. Και βρήκαν πολλά μετρητά στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλη. Είναι δύσκολο λοιπόν να πιστέψει κανείς ότι ούτε εκείνη ούτε ο σύζυγός της είχαν σχέση με αυτά τα μετρητά» συμπλήρωσε.

Η «ύποπτη» ιστορία με την πριγκίπισσα του Κατάρ

Όπως περιγράφει η Χάνα Νόιμαν, της είχε κάνει κακή εντύπωση η εμμονή που έδειχνε η Εύα Καϊλή για μια υπόθεση με πρωταγωνίστρια μια πριγκίπισσα του Κατάρ. Όπως περιγράφει η ίδια, η κυρία Καϊλή την ανέφερε παντού, σε όλες τις συναντήσεις της, ακόμα κι αν αυτές είχαν να κάνουν με εντελώς άσχετα θέματα, όπως π.χ. την ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η Εύα Καϊλή ήταν μέλος της αντιπροσωπείας μου και σε όποια συνάντηση είχαμε στη Σαουδική Αραβία, πάντα έθιγε το ζήτημα μιας πριγκίπισσας του Κατάρ που είναι υπό κράτηση με την βασιλική οικογένεια. Αυτό ήταν το μόνο ζήτημα για το οποίο μιλούσε σε όλες τις συναντήσεις…».

Όπως λέει η κυρία Νόιμαν, τότε, σκέφτηκε ότι μπορεί απλώς η κυρία Καϊλή να μην είχε ενημερωθεί σωστά για το θέμα της συνεδρίασης ή να μην είχε καταλάβει καλά τι συζητούσαν.

«Εκ των υστέρων όμως, φαίνεται και αυτό κάπως ύποπτο» πρόσθεσε με νόημα η κυρία Νόιμαν.

Από το 2021 έψαχναν την υπόθεση οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο

Όπως είπε το πρωί στο Open ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, το QaterGate αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των συναδέλφων του στην Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι η διαδικασία διερεύνησης σε προκαταρκτικό επίπεδο από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου, ήταν από το καλοκαίρι του 2021. «Και δεν υπήρχε η παραμικρή διαρροή».

Οι ποινές που αντιμετωπίζει η Εύα Καϊλη και η διαφορές Βελγίου και Ελλάδας

«Το νομικό πλαίσιο που υπάρχει και στο Βέλγιο και στην Ελλάδα είναι σχεδόν συναφές με εξαίρεση το αδίκημα της δωροδοκίας. Το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης που είναι και το σοβαρότερο, τιμωρείται όπως και εδώ με ποινή καθείρξεως 10 ετών. Αντίστοιχη είναι για την νομιμοποίηση εσόδων. Στη δωροδοκία έχουμε διαφορά. Εδώ είναι κακούργημα, εκεί είναι πλημμέλημα…».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η τεράστια διαφορά ανάμεσα σε εμάς και το Βέλγιο σε επίπεδο ποινικής μεταχείρισης είναι ότι «ενώ οι ποινές είναι περίπου οι ίδιες, στο Βέλγιο υπάρχει τελείως διαφορετικό σύστημα έκτισης των ποινών… Εδω άλλη ποινή επιβάλλεται και άλλη ποινή εκτίεται. Στο Βέλγιο δεν υπάρχουν αυτά»…

Το ενδεχόμενο να βάλει «βραχιολάκι»

«Στο Βέλγιο η εκδοχή της προσωρινής κράτησης επιβάλλεται με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια και ευρέως εφαρμόζεται το σύστημα με τον κατ΄οικον περιορισμό και το βραχιολάκι» είπε ο κύριος Μαντάς. Συμπληρώνοντας, ότι σε αυτό, μπορεί να βοηθήσει το γεγονός ότι το ζευγάρι Καϊλη – Τζιόρτζι που κρατείται, έχει ένα ανήλικο παιδί και θα πρέπει τουλάχιστον ο ένας από τους δύο γονείς του να είναι κοντά του…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 124
ΣΥΡΙΖΑ: Η «τρόικα» της μετάβασης, το τέλος της αναμονής Τσίπρα και η επόμενη μάχη για την ηγεσία
Παππάς και Πολάκης περιγράφουν το ίδιο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά πίσω από τις κοινές γραμμές ανοίγει ήδη η συζήτηση για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα μετά τη συλλογική ηγεσία
Η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη συνάντηση