Πολιτική

QatarGate: «Ο Παντσέρι λέει ψέματα» είπε ο επικεφαλής της έρευνας στον σύζυγο της Εύας Καϊλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του QatarGate με το σκάνδαλο διαφθοράς, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που κατατέθηκε στους φακέλους της έρευνας των Βρυξελλών και στους ευρωβουλευτές από τον δικηγόρο Πιερ Μονβίλ, συνήγορο του Φραντσέσκο Τζίόρτζι, συζύγου της Εύας Καϊλή. 

“Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύει, το ξέρουμε αυτό. Αλλά όλα θα αποκαλυφθούν (…) Ξέρω ότι μας λέει ψέματα”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας για το QatarGate, Σεφερίνο Αλβάρεζ Ροντρίγκεζ, στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι για την αξιοπιστία του Αντόνιο Παντσέρι, του βασικού πυλώνα, στον οποίο στηρίζεται η έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο διάλογος έγινε στο σπίτι του Τζιόρτζι, όταν ο ανακριτής τον επισκέφθηκε, προκειμένου να του επιστρέψει το κινητό του τηλέφωνο που είχε κατασχεθεί για να γίνει έρευνα.

Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή τον κατέγραψε κρυφά, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για το γεγονός ότι οι ερευνητές της υπόθεσης είχαν πάρει από τα σκουπίδια την εκτύπωση μίας εκδοχής των σημειώσεων που ο Τζιότζι αντάλλασσε με τον συνήγορό του.

Το ηχητικό ντοκουμέντο κατατέθηκε στους φακέλους της έρευνας των Βρυξελλών και στους ευρωβουλευτές από τον συνήγορο του Τζίόρτζι, ο οποίος με επιστολή του το απέστειλε στον εισαγγελικό λειτουργό.

“Εάν οι δηλώσεις του Παντσέρι δεν επιβεβαιωθούν, εάν δεν είπε την αλήθεια, ολόκληρη η έρευνα που αμαύρωσε την εικόνα της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης με τις εντυπωσιακές συλλήψεις της 9ης Δεκεμβρίου 2022, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης της τότε αντιπροέδρου Καϊλή για ένα κατάφωρο αδίκημα που εξακολουθεί να προκαλεί πολλά ερωτήματα, θα μπορούσε να καταρρεύσει”, γράφει στην ιστοσελίδα της η ιταλική εφημερίδα “Corriere della sera”.

Και προσθέτει: “Δεκατέσσερις μήνες μετά τις συλλήψεις για το σκάνδαλο και ενώ ο διάσημος ανακριτής Μισέλ Κλεζ αποχώρησε (τον Ιούνιο) από την έρευνα λόγω σοβαρής σύγκρουσης συμφερόντων και στη συνέχεια από το δικαστικό σώμα για να συνταξιοδοτηθεί και να κατέβει στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, η βάση στην οποία στηρίζονται οι ισχυρισμοί για μια υποτιθέμενη συνωμοσία με στόχο τη διεθνή διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος που φέρεται να οργάνωσε ο Παντσέρι για να προστατεύσει τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου, εξακολουθεί να μην είναι καθόλου σαφής”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Το στοίχημα Τσίπρα μέχρι το Συνέδριο – Περιοδείες, πολιτική ταυτότητα και οργανωτική συγκρότηση
Η απόφαση για Προγραμματικό Συνέδριο στις αρχές του 2027 δίνει χρονικό ορίζοντα στην επόμενη φάση της Συμπαράταξης. Τι σηματοδοτούν οι παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη και την οικονομία και ποιος είναι ο ρόλος των εβδομαδιαίων εξορμήσεων στην περιφέρεια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Εμφύλιος» στην Κεντροαριστερά: Τα νεότερα «πολεμικά ανακοινωθέντα» ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ, η κόντρα Καρτερού – Δουδωνή και το «βλακόμετρο»
Στη Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι πίσω από το επίμαχο άρθρο Καρτερού κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζουν ότι καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Νέα Δημοκρατία
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 9
Παράθυρο Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για νέα μέτρα: Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
101
Κέλλυ Σταμούλη: «Έλεος κυβέρνηση, είμαστε όλοι λούτσα» – Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ βγήκε στη βροχή και έκανε βίντεο
«Γι' αυτό σας λέω ΠΑΣΟΚ… Και έγινα και λούτσα» κλείνει το βίντεό της η κυρία Σταμούλη, αποκαλύπτοντας ότι τον ρόλο του εικονολήπτη τον είχε αναλάβει η μητέρα της
Κέλλυ Σταμούλη
16
«Μπρα ντε φερ» ΠΑΣΟΚ – Τσίπρα μετά τα πυρά του προέδρου της ΕΛΑΣ: Ο «χρυσός χορηγός» του Μητσοτάκη έχει πια αποκαλυφθεί
«Το ΠΑΣΟΚ θα φέρει την πολιτική αλλαγή σε πείσμα των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα και των συμφερόντων που τους στηρίζουν» σημειώνει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 9