Πολιτική

QatarGate: «Ο Παντσέρι λέει ψέματα» είπε ο επικεφαλής της έρευνας στον σύζυγο της Εύας Καϊλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του QatarGate με το σκάνδαλο διαφθοράς, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που κατατέθηκε στους φακέλους της έρευνας των Βρυξελλών και στους ευρωβουλευτές από τον δικηγόρο Πιερ Μονβίλ, συνήγορο του Φραντσέσκο Τζίόρτζι, συζύγου της Εύας Καϊλή. 

“Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύει, το ξέρουμε αυτό. Αλλά όλα θα αποκαλυφθούν (…) Ξέρω ότι μας λέει ψέματα”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας για το QatarGate, Σεφερίνο Αλβάρεζ Ροντρίγκεζ, στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι για την αξιοπιστία του Αντόνιο Παντσέρι, του βασικού πυλώνα, στον οποίο στηρίζεται η έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο διάλογος έγινε στο σπίτι του Τζιόρτζι, όταν ο ανακριτής τον επισκέφθηκε, προκειμένου να του επιστρέψει το κινητό του τηλέφωνο που είχε κατασχεθεί για να γίνει έρευνα.

Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή τον κατέγραψε κρυφά, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για το γεγονός ότι οι ερευνητές της υπόθεσης είχαν πάρει από τα σκουπίδια την εκτύπωση μίας εκδοχής των σημειώσεων που ο Τζιότζι αντάλλασσε με τον συνήγορό του.

Το ηχητικό ντοκουμέντο κατατέθηκε στους φακέλους της έρευνας των Βρυξελλών και στους ευρωβουλευτές από τον συνήγορο του Τζίόρτζι, ο οποίος με επιστολή του το απέστειλε στον εισαγγελικό λειτουργό.

“Εάν οι δηλώσεις του Παντσέρι δεν επιβεβαιωθούν, εάν δεν είπε την αλήθεια, ολόκληρη η έρευνα που αμαύρωσε την εικόνα της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης με τις εντυπωσιακές συλλήψεις της 9ης Δεκεμβρίου 2022, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης της τότε αντιπροέδρου Καϊλή για ένα κατάφωρο αδίκημα που εξακολουθεί να προκαλεί πολλά ερωτήματα, θα μπορούσε να καταρρεύσει”, γράφει στην ιστοσελίδα της η ιταλική εφημερίδα “Corriere della sera”.

Και προσθέτει: “Δεκατέσσερις μήνες μετά τις συλλήψεις για το σκάνδαλο και ενώ ο διάσημος ανακριτής Μισέλ Κλεζ αποχώρησε (τον Ιούνιο) από την έρευνα λόγω σοβαρής σύγκρουσης συμφερόντων και στη συνέχεια από το δικαστικό σώμα για να συνταξιοδοτηθεί και να κατέβει στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, η βάση στην οποία στηρίζονται οι ισχυρισμοί για μια υποτιθέμενη συνωμοσία με στόχο τη διεθνή διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος που φέρεται να οργάνωσε ο Παντσέρι για να προστατεύσει τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου, εξακολουθεί να μην είναι καθόλου σαφής”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 6
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
13