Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Qatargate: Η Εύα Καϊλή θέλει πίσω τη δουλειά της στο ευρωκοινοβούλιο λέει το Politico

Qatargate: Η Εύα Καϊλή θέλει πίσω τη δουλειά της στο ευρωκοινοβούλιο λέει το Politico

Η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να άρεις τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού της για να επιστρέψει στα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής, δήλωσαν οι δικηγόροι της στο Politico.

Οι άλλοι δυο ευρωβουλευτές, εκτός από την Εύα Καϊλή, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate, ο Βέλγος Μαρκ Ταραμπέλα και ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο, θα μπορούσαν σύντομα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Άλλωστε από την Τρίτη ο Ταραμπέλα δεν θα χρειάζεται να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι και θα μπορέσει να βγει από τον κατ’ οίκον περιορισμό, αν και υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι τρεις ευρωβουλευτές εξακολουθούν να κατηγορούνται για διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση του Qatargate.

Σύμφωνα όμως με το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου, «παραμένουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με όλα τα δικαιώματα που σχετίζονται με τη λειτουργία τους». Αυτό σημαίνει πως όλοι τους πληρώνονται με μισθό από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και εξακολουθούν να ψηφίζουν.

Τα μέτρα για την εξ αποστάσεως εργασία λόγω κορονοϊού έχει λήξει, με αποτέλεσμα οι ευρωβουλευτές να πρέπει να δίνουν το παρών στο κοινοβούλιο οπότε για τους τρεις θα πρέπει να αρθούν οι όροι του κατ’ οίκον περιορισμού.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου Qatargate, o Πιερ Αντόνιο Παντζέρι – έπαψε να είναι ευρωβουλευτής το 2019, μετά από 15 χρόνια άσκησης του αξιώματός του.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις