Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Restart στον ΣΥΡΙΖΑ από Κασσελάκη – Την Τετάρτη το όνομα του νέου φορέα των 11

Restart στον ΣΥΡΙΖΑ από Κασσελάκη – Την Τετάρτη το όνομα του νέου φορέα των 11

Με ένα γεύμα, μία ανάρτηση  στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και την αναβάθμιση του  καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη   ως ειδικού συμβούλου στα θέματα ευρωπαϊκής Πολιτικής  ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε χθες να κάνει restart στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να αφήσει πίσω του το κλίμα εσωστρέφειας που υπήρχε όλο το τελευταίο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε χθες  σε ψαροταβέρνα του Πειραιά με τον Νίκο Κοτζιά προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα που θα κάνουν  οι δύο πλευρές για να δημιουργηθεί μία βάση συνεργασίας. Οι πληροφορίες λένε ότι  μεταξύ τους υπήρξε ένα πολύ καλό κλίμα το οποίο επιβεβαιώνει και την πρόθεση τους να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα. 

Εν τω μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε χθες στην αντεπίθεση προκειμένου να αποδείξει ότι  το ποσοστό που αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρό σε σχέση με τα μέλη που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάρτηση του ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι  “Επειδή υπάρχει μία μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το «κύμα αποχωρήσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή στοιχεία, χωρίς κανένα σχόλιο.

Το τελευταίο 10ημερο αποχώρησε από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 1,03% των μελών του κόμματος.” «Στον isyriza, είχαμε 152 email αποχώρησης και 758 νέες εγγραφές».

Η Δώρα Αυγέρη από την πλευρά της επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μετατοπιστεί σε κάτι, ενώ ανέφερε πως δεν μπορεί να αξιολογήσει τους πολιτικούς στόχους του νέου κόμματος

«Αυτοί που αποχωρούν είναι πολύ λίγοι σε σχέση με αυτούς που μένουν», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη. 

Ερωτηθείσα αν θα υπάρχει αντίστοιχη εισροή νέων μελών μετά την αποχώρηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Μη βάζουμε εισερχόμενα –εξερχόμενα, θα βάλουμε πρώτα τα εναπομένοντα τα οποία είναι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Για παράδειγμα, στη νομαρχιακή επιτροπή της Β Θεσσαλονίκης έχουμε 3.000 μέλη, οι αποχωρήσεις είναι 15 με 20 μέλη. Η ίδια εικόνα είναι και στην Α Θεσσαλονίκης. Στην Αργολίδα έχει 1.000 μέλη και αποχώρησαν 15 άρα η βάση, τα απλά μέλη μας παραμένουν, επιμένουν και περιμένουν αυτή την οργανωτική αναδιάρθρωση του κόμματος».

«Έχουν κατατεθεί ήδη 3.000 βιογραφικά από νέους ανθρώπους και επιστήμονες στον isyriza», συμπλήρωσε.

Χθες πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι σύμβουλος Ευρωπαϊκή Πολιτικής ορίζεται ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης.

Στο στρατόπεδο αυτών που αποχώρησαν  πάντως  συνεχίζονται με αμείωτη ένταση  οι συσκέψεις σχετικά με το όνομα  που θα πάρει ο νέος φορέας. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη όπως επίσης και τα ονόματα  των στελεχών που θα αναλάβουν θέσεις  στην ΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στις 8 το βράδυ θα έχουν διαβούλευση μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος του συντονισμού τους θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση.

Η συζήτηση του προυπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του ανέφερε ότι «Όσοι φύγαμε πήραμε μία πολύ δύσκολη και επώδυνη απόφαση. Ήταν μία απόφαση αναγκαία και επιβεβλημένη» .«Αυτή τη στιγμή κάνουμε όλα τα βήματα με σταθερό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα ώστε η νέα προσπάθεια που κάνουμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις