Παρασκευή, 17 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Η ανοχή σας πίσω από τη δράση της Χρυσής Αυγής

ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Η ανοχή σας πίσω από τη δράση της Χρυσής Αυγής

Η Νέα Δημοκρατία που δεν έχει καταδικάσει τα γεγονότα στο Μελιγαλά και μια δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα για τη Χρυσή Αυγή ξεσηκώνουν νέα θύελλα αντιδράσεων και πυροδοτούν «πόλεμο» κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε ξανά σήμερα στην κυβέρνηση με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με πρωταγωνιστές βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση πως «η ανοχή από την πλευρά της αστυνομίας, καθώς και η πολιτική υποστήριξη που λαμβάνει η Χ.Α από τμήμα του μνημονιακού μπλοκ και της ΝΔ, κρύβονται πίσω από την κλιμάκωση της δράσης της».

Και συνεχίζει τονίζοντας πως «μερικές μέρες μετά την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και ενώ εξακολουθεί να σιωπά προκλητικά η κυβέρνηση, οι σημερινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα στον Real FM, όπως και παλαιότερες δηλώσεις στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά περί συνεργασίας ΝΔ και Χ.Α, δείχνουν τα πραγματικά σχέδια της ηγεσίας της ΝΔ».

Πολύδωρας: Τι να κάνω; Να χοροπηδάω;

Στη Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρωνας Πολύδωρας, μιλώντας σήμερα στον Real Fm. Το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή.

«Φυσικά δεν δίνω καμία προοπτική σε συνεργασία, αλλά με το να βγω επάνω σε ένα μπαλκόνι ή σε έναν βράχο και να πηδάω σαν νευρικό και σπαστικό και να λέω: “όχι, ποτέ κτλ.” αυτά δεν είναι σοβαρά. Διότι έχουμε σμικρογραφία των δεξιόστροφων, οι οποίοι συνεργάζονται αυτή τη στιγμή κλπ. κλπ. και αν δούμε τους χαρακτήρες, τις φωτογραφίες των ανθρώπων, θα πούμε “έγινε και αυτό” ή δεν έγινε και θέλουμε να ξεχνάμε του τριμήνου γεγονότα ή του έτους γεγονότα;», είπε.

Ερωτηθείς για πρόσφατη δήλωσή του, όπου έκανε λόγο για «πλεόνασμα απελπισίας», τόνισε: «Ξέρετε γιατί το είπα; Το είπα διότι, η στάση ότι ευδοκιμούν οι θυσίες είναι η χειρότερη στάση. Δεν ευδοκιμούν οι θυσίες, πεθαίνει ένας λαός και θα είναι πολύ χρήσιμο αυτό το επιχείρημα ότι δεν ευδοκιμούν οι θυσίες και ότι δεν βγαίνουν τα μέτρα, “κάνε τα μαθήματα σου” που λέει άλλος υβριστής Γερμανός ή “κάνε τις υποχρεώσεις σου” και τα παρόμοια. Αυτά είναι αλαζονικά πράγματα, δεν γίνονταν ούτε από την υψηλή πύλη της Τουρκοκρατίας. Είναι πολύ καλύτερο η πολιτική φωνή από την κυβέρνηση των Αθηνών να είναι ότι φτάσαμε στα όρια μας, πεθαίνει ο λαός, τέρμα, δεν έχω ούτε έλλειμμα. Έχω μια βαθιά ύφεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσαυγίτες έδιωξαν το Δήμαρχο Μελιγαλά από την Πηγάδα (VIDEO)

”Δεν υπάρχει ενδεχόμενο προσέγγισης της Ν.Δ με την Χρυσή Αυγή”

Επεισόδια με χρυσαυγίτες και ναζιστικός χαιρετισμός στα Γιαννιτσά (VIDEO)

ΝΔ για Χρυσή Αυγή: Να αντιμετωπιστούν σαν συμμορίες του κοινού εγκλήματος

Κουτσούμπας: Οι χρυσαυγίτες είναι μαντρόσκυλα των μεγαλοαφεντικών

”Πόλεμο” κήρυξε στην κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή μετά την έφοδο της Αστυνομίας τα ξημερώματα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

Ρέθυμνο: “Κάντε πέρα τους φασίστες της Χρυσής Αυγής”

Guardian: Η Χρυσή Αυγή καλλιεργεί κλίμα εμφυλίου στην Ελλάδα

Λέσβος: Περιοδεία μελών της Χρυσής Αυγής σε Θερμή και Πάμφιλα με Ελληνικές σημαίες – ΦΩΤΟ

“Σφαγή” ΚΚΕ – Χ.Α. για την επίθεση στο Πέραμα – Κασιδιάρης: “Αυτός που το παίζει θύμα, είναι αρχιτραμπούκος”

Ταυτοποιήθηκαν 3 από τους δράστες της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα – 24 προσαγωγές – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στο Πέραμα – ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ καταγγέλουν την Χρυσή Αυγή

Πόλεμος ανακοινώσεων Χρυσής Αυγής – ΚΚΕ για την επίθεση στο Πέραμα!

Επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ με ρόπαλα με καρφιά και καδρόνια στο Πέραμα! – Εννέα τραυματίες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε