Τετάρτη, 15 Μαΐ
15oC Αθήνα

Σαμαράς: Για να γλιτώσει ο Τσίπρας τη μομφή του Λαφαζάνη έκανε μομφή στο Σαμαρά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Στο βήμα της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός
– Τσίπρας σε Σαμαρά: Κοιτάξτε με δεν είναι ντροπή – Σαμαράς: Κοιτάω προς τα εκεί για να μη γελάω
– Τρεις κυβερνητικοί βουλευτές έκρουσαν καμπανάκι στο Μαξίμου για την μετέπειτα στάση τους σε νέα μέτρα
– Ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης πως η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει παρών

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε εκλογές έδωσε ο πρωθυπουργός με το που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λέγοντας “Δε σας κάνω τη χάρη: Εκλογές θα γίνουν το 2016”. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε επίσης “Έχετε χάσει μήπως την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας; Σας ενόχλησε μήπως η παλλαϊκή μεγαλειώδης συγκέντρωσή σας απόψε;”.

Συνέχισε αναφερόμενος στην ΕΡΤ λέγοντας “η Δικαιοσύνη έχει προ πολλού αποφασίσει για τη νομιμότητα της απόφασής μας να κλείσουμε την ΕΡΤ”.

Σχετικά με τη χρονική στιγμή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής είπε “Ο κ. Τσίπρας παίζει επικίνδυνα παιχνίδια την στιγμή που καταθέτει την πρόταση μομφής… Τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές” και πρόσθεσε “εκ του ασφαλούς κάνετε την πρότασή σας γιατί γνωρίζετε ότι δεν θα περάσει”.

Χαρακτήρισε παράσταση την πρόταση μομφής και δήλωσε “με την παράσταση που στήσατε επιχειρείτε να κατευνάσετε τα δικά σας στελέχη…. Αν πράγματι έχετε αλλάξει ρότα και μυαλά θα έπρεπε όχι να μας κάνετε μομφές, αλλά να μας βοηθάτε”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης “ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση. Κάποτε πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας” και πρόσθεσε “Ακούστε το, θα σας κάνει καλό, το λέει και ο Σαίξπηρ. Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή… Από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια!”.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε “Η Ελλάδα έχει πετύχει την πιο θεαματική – κι έχει δίκιο ο Στουρνάρας – μείωση επιτοκίων και εσείς ακόμη ψάχνετε πώς θα μειώσετε τα επιτόκια”.

Συνέχισε την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι ανίκαννοι να γίνουν κυβέρνση και μάλιστα “Δεν μπορείτε να γίνετε καν αντιπολίτευση. Δεν σας βγήκαν τα πεζοδρόμια και επιστρέψατε στη Βουλή. Όμως η Βουλή δεν είναι πεζοδρόμιο”. Πρόσθεσε “Τα μερκελιστές και υπάλληλοι των τοκογλύφων να τα κόψετε ” κάνοντας λόγο για σεβασμό στους βουλευτές και συμπλήρωσε “Ποιοι τα λένε αυτά; Εσείς, η Χρυσή Αυγή και κάποιοι άλλοι που είναι σε μόνιμο παραλήρημα”.

Για την οικονομία

Ο ΑΝτώνης Σαμαράς συνέχισε την ομιλία του σχετικά με τα θέματα που αφορούν την οικονομία. “Ο λαός μας έστειλε εδώ για να λύσουμε την κρίση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να λοιπόν ο οδικός χάρτης της εξόδου από την κρίση”.

Απαριθμώντας τα βήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση είπε:

– Το πρώτο βήμα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Οχι μόνο καλύπτουμε τα εξοδα μας αλλά δημιουργούμε και πλεόνασμα
– Το δεύτερο βήμα είναι η ανάκαμψη. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης
– Το τρίτο βήμα θα είναι η εμπιστοσύνη. Ακόμη έχουμε δρόμο… την βασική στροφή όμως την πετυχαίνουμε
– Το τέταρτο βήμα είναι να ξαναβγούμε στις αγορές, να δανειζόμαστε σαν κανονική χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναβγούμε στις αγορές προς το τέλος της επόμενης χρονιάς

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του λέγοντας “Το 2016 θα έχουν γίνει εκλογές με την λήξη της τετραετίας. Μέχρι τότε θα έχουμε βγάλει την χώρα από το πρόβλημα”. Είπε επίσης “Οταν έχεις βιώσιμη ανάπτυξη και δημοσιονομικά πλεονάσματα δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι από κρίση… ετσι βγαίνουν οι χώρες από μεγάλες κρίσεις. Διορθώνοντας τα προβλήματά τους. Με θυσίες ασφαλώς”.

Τόνισε ότι “Δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα λιτότητας. Δεν θα βυθίσουμε την οικονομία σε νέο κύκλο ύφεσης… Ο μεγάλος μαραθώνιος φτάνει στο τέλος του. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και ζητούμε από τους εταίρους μας να τηρήσουν τις δικές τους” και πρόσθεσε “μπορεί να μην τα κάνουμε όλα σωστά, αλλά το καράβι πήγαινε στα βράχια και το σταματήσουμε”.

Συνέχισε λέγοντας “Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να ανατρέψει την κυβέρνηση το Σεπτέμβρη. Τελικά κατέληξε να ανατρέψει τις θέσεις του από το Τέξας. Τα δικά του αδιέξοδα μετέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρόταση μομφής”.

“Πώς θέλετε να μας ρίξετε κ. Τσίπρα; Ψηφίζοντας εναντίον μας μαζί με την Χρυσή Αυγή… Εκεί το φτάσατε κ. Τσίπρα” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Λίγο πριν κατέβει από το βήμα της Βουλής είπε στον Αλέξη τσίπρα ότι κατέθσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για να γλιτώσει ο ίδιος τη …μομφή του Λαφαζάνη.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τέλος από τους βουλευτές να απορρίψουν την πρόταση μορφής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – “Λέτε ψέματα ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα”

Καυγάς και “μπηχτές” Βενιζέλου και Κουβέλη για την κεντροαριστερά

Προσωπική επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα: ‘Ατιμη η πράξη του συκοφάντη – Οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου χρειάζεται βοήθεια – ΣΥΡΙΖΑ: Εσύ χρειάζεσαι ψυχίατρο – Βίντεο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε