Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σαμαράς για ΔΕΗ: Δεν θα επιτρέψω σε λαϊκιστές να σταματήσουν τις αποκρατικοποιήσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, EUROKINISSI

Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της “μικρής ΔΕΗ” παρά τις αντιδράσεις και την απειλή του μπλακ άουτ από τις απεργίες που έχει κηρύξει η ΓΕΝΟΠ έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο.

Ο πρωθυπουργός παρέθεσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την ομιλία του στην ευρωβουλή για τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα απάντησε πως αυτό είναι ένα κακόγουστο αστείο.

«Στην Ελλάδα προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει παντού αλλού στον κόσμο και παντού αλλού απέδωσαν», τόνισε ενώ έφερε για παράδειγμα την περίπτωση του ΟΤΕ λέγοντας πως από τον καιρό που αποκρατικοποιήθηκε οι Έλληνες απέκτησαν εύκολη πρόσβαση στο τηλέφωνο σε χαμηλότερες τιμές.

Ειδικά για το θέμα της μικρής ΔΕΗ είπε ότι θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση και έστειλε σαφές μήνυμα.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς εντυπώσεων ψεύτικων στον ελληνικό λαό να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο. Το δικαίωμα της προόδου περνάει και μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Το κράτος που έπαιζε τον επενδυτή και κατέστρεφε την οικονομία έχει πια πεθάνει και δεν πρόκειται αυτού του είδους τη ζωή που είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, τη ζωή δηλαδή των συνδικαλιστών που διοικούσαν κρατικές αποτυχημένες επιχειρήσεις, να το αφήσουμε να συνεχιστεί», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακροδεξιοί αποδοκίμασαν τον Σαμαρά στο ευρωκοινοβούλιο για τη Χρυσή Αυγή

Στα χαρακώματα κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ – συνδικαλιστές για τη “μικρή ΔΕΗ” – Αγωνία στις τουριστικές περιοχές ενόψει των κυλιόμενων διακοπών ρεύματος!

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας ντύθηκε “Βελουχιώτης”, αλλά του βγήκε Φωτόπουλος

Τσίπρας από Αμύνταιο: «Εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί» η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Άγριος καυγάς Ρ.Μακρή – Φ. Πιπιλή και Γ. Βλάχου στη Βουλή

Σπασμένες καρέκλες στο Ζάππειο, στα… πατώματα οι καλεσμένοι της ελληνικής προεδρίας!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε