Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Σκοτωμός” για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα – Γιαννόπουλος: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Η Ν.Δ. έδωσε στοιχεία για να αποδείξει ότι είναι μέλος

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 – Ο Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον Δένδια πως είναι “ο υπουργός του χημικού πολέμου σε βάρος του λαού”
– Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά αγαπάτε την αστυνομία ή είναι “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”
– Παραλήρημα από τον Ηλία Κασιδιάρη που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει ελεύθερους τους τρομοκράτες
 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε πως όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι νεοναζί
– Δείτε και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ. για τον Ν. Γιαννόπουλο

Ο πρόλογος στο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” από τον κ. Γιαννόπουλο που θεωρείται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό και οι εκφράσεις στη Βουλή ήταν ιδιαίτερα σκληρές. 

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και σημειώνει πως “δεν είμαι και ουδέποτε υπήρξα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκα στην Ομάδα Ρόζα, αλλά όπως και άλλα μέλης της δεν εντάχθηκα στο κόμμα. Φυσικά, αυτά είναι γνωστά, ωστόσο διάφοροι κύκλοι σκόπιμα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συντηρούν το αγαπημένο τους τρομοϋστερικό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει πως είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και με αυτή την ιδιότητα, δήλωσε πως κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι η 17 Νοέμβρη υπήρξε οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς και οι κατηγορούμενοι ως μέλη της πολιτικοί κρατούμενοι.

Τέλος σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος πως “δέχτηκα με χαρά την πρόταση του συγγραφέα να επιμεληθώ και να προλογίσω το βιβλίο του, το οποίο –επιμένω– είναι εξαιρετικό και αξίζει να διαβαστεί από όσους και όσες δεν έχουν παρωπίδες και ασφυκτιούν μέσα στη «νομιμότητα» των μνημονίων, της λεηλασίας της ζωής μας, της γενικευμένης βαρβαρότητας”.

 Αμέσως μετά από τις διευκρινίσεις από τον κ. Γιαννόπουλο, ήρθε ξανά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στην ουσία αναφέρει μία μία τις δραστηριότητες του κ. Γιαννόπουλου και πως συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται πως “περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα πολιτική γενναιότητα. Περιμέναμε να αποδοκιμάσει τις απόψεις του κ. Γιαννόπουλου (αλλά και των υπολοίπων στελεχών του κόμματός του με αντίστοιχες απόψεις) υπέρ των δολοφόνων της 17 Ν και να τον αποκηρύξει. Δυστυχώς δεν το έκανε! Αντίθετα «πριν αλέκτωρ φωνήσαι» επέλεξε να τον απαρνηθεί λέγοντας ότι «δήθεν» δεν τον ξέρει…

Και εν συνεχεία η Νέα Δημοκρατία δίνει στοιχεία για να αποδείξει πως ο κ. Γιαννόπουλος είναι τελικά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ:

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεφύγει, του υπενθυμίζουμε: Ο κ. Γιαννόπουλος είναι ιδρυτής της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ «ΡΟΖΑ». Ο κ. Γιαννόπουλος είναι επίσης, επικεφαλής του «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα». Το Δίκτυο εκδίδει την εφημερίδα «Δελτίο Θυέλλης» όπου υπεύθυνη Σύνταξης είναι το Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρζέφσκι, με επίσης πλούσια αρθογραφία υπέρ της τρομοκρατίας και των δολοφόνων της 17Ν. Στο Δίκτυο μετέχει επίσης και ο κ. Γιάννης Αλμπάνης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και διάδοχος του κ. Γιαννόπουλου στην ηγεσία της «ΡΟΖΑ». Το «δίκτυο» είναι καταχωρημένο στο όνομα του κ. Κωνσταντίνου Φώλια, υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της «ΡΟΖΑ» που μαζί με τον κ. Γιαννόπουλο αρθρογραφούν ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την Οργανωτική Συνδιάσκεψη του κόμματος. (εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Εποχή»).

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία παραθέτει βίντεο του κ. Γιαννόπουλου σε εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» που μιλά για την εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία

Η Αριστερά μετά την 6η Μάη from RedNotebook on Vimeo.

Μάλιστα δίνει στη δημοσιότητα και βίντεο λίγες ημέρες  πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 που παρουσία και άλλων συντρόφων του όπως ο κ. Σακελλαρίδης, μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «κυβέρνηση της Αριστεράς»

Και καταλήγει η ανακοίνωση με τη φράση: “Μήπως τώρα ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα θυμηθεί καλύτερα;”

“Σκοτωμός” στη Βουλή για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα

 Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή την πρόθεση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γιαννόπουλου, να προλογίσει το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα

« Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσετε εξηγήσεις γιατί στέλεχός σας προλογίζει το βιβλίο του Κουφοντίνα. Ποιο είναι το ενδιαφέρον του; Φιλολογικό ενδιαφέρον είχε ο κ. Γιαννόπουλος; Ή μήπως έχει κοινές ταυτίσεις και κοινές αγωνίες; Έχει προλογίσει κι άλλα βιβλία ο κ. Γιαννόπουλος; Ή πηγαίνει μόνο στον συγκεκριμένο τρομοκράτη” σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, ενώ άφησε αιχμές κατά της Κουμουνδούρου και για τη θέση της να μην οπλοφορούν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις…

“Τελικά την αγαπάτε την αστυνομία ή είναι μπάτσοι, γουρούνια δολοφόνοι; Γιατί και τα δύο δεν γίνεται. Σας ακούω να λέτε ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να οπλοφορούν στις διαδηλώσεις. Μας λέτε δηλαδή ότι η ΜARFIN είναι καλώς καμωμένη; Διαδήλωση ήταν και εκεί. Έπρεπε η αστυνομία να είναι με γαρίφαλα; Έπρεπε να μην υπάρχουν τα ΜΑΤ; Αυτό λέτε;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Νίκο Δένδια πως κυβερνά με τα ΜΑΤ και ότι είναι «ο υπουργός του χημικού πολέμου σε βάρος του ελληνικού λαού».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Μάκη Βορίδη για «ακροδεξιό παραλήρημα που παραπέμπει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις».

«Που θέλετε να πάτε τον τόπο; Στην πολιτική ανωμαλία; Κατηγορείτε περίπου ως τρομοκράτες την αξιωματική αντιπολίτευση…» πρόσθεσε με νόημα.

«Υπέθετα ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ θα διευκρίνιζε τη θέση του κόμματός για τον κ. Γιαννόπουλο. Το να παράγεται πολιτική νομιμοποίηση από ένα στέλεχός σας για έναν κατάδικο για τρομοκρατία είναι κατήφορος, κατρακύλα. Είναι συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η στήριξη της τρομοκρατίας! Και έρχεστε εδώ και παριστάνετε ότι δεν έχετε σχέση με αυτά τα πράγματα» αντέδρασε εκ νέου ο κ. Βορίδης.

Ακολούθησε παραλήρημα από πλευράς του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγόρησε την αριστερά ότι είναι «λάτρης της τρομοκρατίας» αλλά και τη Ν.Δ. ότι είναι η «μήτρα» της και ότι αφήνει ελεύθερους τους τρομοκράτες.

Παράλληλα κατηγόρησε ως νεοναζί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και προσωπικά τον Πρόεδρο του Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ χαρακτήρισε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ τους άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ως συμμέτοχους στην κατάλυση του Συντάγματος.

Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα

Στο σημείωμα στον πρόλογο ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξηγεί πως ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το βιβλίο είναι γιατί θα πρέπει να γίνει ο απολογισμός της 17 Νοέμβρη, “η αυτοκριτική για το έργο μας, για εμάς τους ίδιους”.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας νιώθει την ανάγκη να δώσει λογαριασμό μπροστά στον λαό και υπογραμμίζει πως “Εγώ, από τη μεριά μου, ανέλαβα την προσωπική μου ευθύνη. Και, τώρα, ανοιχτά, σε πρώτο πρόσωπο, μιλώ για τη βιωματική πορεία, τη διαμόρφωση της ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας που με μετέτρεψε στον Αντώνη του παράνομου αγώνα”.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Εκείνο το βράδυ στα Σεπόλια έγιναν πολλές αναποδιές. Ήμασταν τέσσερις, είχαμε επισημάνει μια καμιονέτα. Στην οδό Αυλώνος, όπως κατεβαίναμε από τη Ρόδου.

Τα δύο περιπολικά είχαν κατεβεί από την οδό Ρόδου. Το πρώτο προσπέρασε τη γωνία με την Αυλώνος, ύστερα έκανε όπισθεν. Πετάχτηκε ένας, ο καουμπόης. Με προτεταμένο το περίστροφο και την αλαζονεία της εξουσίας διέταξε «Ψηλά τα χέρια». Λάθος πόρτα χτύπησε. Βουτήξαμε πίσω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Ο καουμπόης καλύφθηκε. Νομίζω τον πήρε μια σφαίρα.

Αργότερα, μετά τους πυροβολισμούς του εναντίον μου. Καλύφθηκαν και οι άλλοι από τα δύο περιπολικά που κατέβηκαν τη Ρόδου.

Ρίχναμε αραιά πυρά – δεν είχαμε πολλές σφαίρες. Μία μία, να τους κρατάμε καθηλωμένους όσο αποχωρούσαμε.

Υποχωρούσαμε στην Αυλώνος. Πήρα μια χειροβομβίδα από ένα σύντροφο. Την πέταξα πίσω από τους οχυρωμένους αστυνομικούς. Πάνω που είχαν ξεθαρρέψει και έβγαιναν από το καβούκι τους. Λούφαξαν ξανά. Ο ένας από αυτούς είχε βγει στη μέση του δρόμου με το αυτόματο, έτοιμος να ρίξει. Θα μας χτυπούσε, θα χτυπούσε και το συγκεντρωμένο κόσμο πίσω μας. Έριξα τη χειροβομβίδα εκεί, για να λουφάξει. Ανάμεσά τους. Εκεί δεν υπήρχε κόσμος, δεν κινδύνευε κανένας, μόνο οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, τρόμαξαν, κρύφτηκαν. Υποχωρήσαμε στην Αυλώνος, προς Αθήνα. Πολλά αυτοκίνητα είχαν σταματήσει, έκλειναν το δρόμο. Μπροστά ήταν ένα παλιό ταξί. Βγάλαμε τον πελάτη του. Βγάλαμε τον ταξιτζή. «Μια στιγμή να πάρω τις εισπράξεις», «Καλά, πάρ’ τες».

Οι αστυνομικοί από τη μεριά της Ρόδου πήγαν να ξεμυτίσουν. Τους φώναξα «Ρίχνω κι άλλη χειροβομβίδα». Ξαναλούφαξαν. Πρώτος αυτός με το αυτόματο.

Ένα –τρίτο ή τέταρτο;– περιπολικό ήρθε στην Αυλώνος από τη μεριά της Αθήνας. Μπλοκαρίστηκε από τα σταματημένα αυτοκίνητα. Κατέβηκαν, μας έριχναν από πίσω, από δυο τρία μέτρα απόσταση. Ανταποδώσαμε τα πυρά. Ξεκίνησα αργά, έστριψα αριστερά, στη Χρηστομάνου, ξανά αριστερά στη Δυρραχίου, ξανά αριστερά, πήρα την Αγίου Μελετίου. Ακούσαμε σειρήνα πίσω μας. Είπα να πετάξουν χειροβομβίδες. Δεν μας κυνηγούσαν, μετέφεραν τους τραυματίες τους. Όταν άκουσαν τις εκρήξεις, εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Διώξτε αυτόν που προλογίζει το βιβλίο του Κουφοντίνα!

Κουφοντίνας κατά Χριστόδουλου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα της 17Ν

Ο ανένταχτος γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα: “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε