Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στουρνάρας: τη Δευτέρα ο Ανασχηματισμός – Απειλές Ευρωπαίων για να μην αλλάξει η οικονομική πολιτική

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Παιχνίδια των εταίρων με την αλλαγή πολιτικής στα οικονομικά και τη μείωση φορολογίας
Ανασχηματισμός: “θέλω και δεν θέλω να φύγω” είπε ο υπουργός Οικονομικών
– Συνάντηση με Σόιμπλε την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ο υπουργός Οικονομικών
– “Παίζει” το σενάριο να μείνει στο υπουργείο ο Γ. Στουρνάρας

Με την οικονομική πολιτική και τον υπουργό Οικονομικών να είναι η … αρχή και το τέλος του Ανασχηματισμού τα πράγματα ώρα την ώρα φαίνεται ότι περιπλέκονται καθώς οι εταίροι και δανειστές μας βλέπουν αλλαγή στάσης της Αθήνας και πιέζουν με κάθε μέσο.

Η απομάκρυνση Θεοχάρη προκάλεσε εκνευρισμό καθώς η Γ.Γ. Εσόδων θεωρείται κομβικής σημασίας και με τις αντιδράσεις της Κομισιόν φάνηκε ολοκάθαρα ότι οι δανειστές στέλνουν μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θέλουν να αλλάξει το παραμικρό στην φορολογία και την εισοδηματική πολιτική.Σχολιάζοντας την αντίδραση της Κομισιόν ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε:  “Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού”

Οι αντιδράσεις για Θεοχάρη δείχνουν αντιδράσεις και για την αλλαγή οικονομικής πολιτικής

Την ίδια ώρα ενοχλημένοι φαίνονται και οι Γερμανοί, όχι από την αντικατάσταση Στουρνάρα αλλά από τις πληροφορίες πως η Αθήνα αλλάζει Οικονομική πολιτική.

Ο Β. Σόιμπλε θα έχει συνάντηση με τον Ι. Στουρνάρα την ερχόμενη Τετάρτη στο Βερολίνο όμως το ερώτημα είναι η θέση την οποία θα έχει τότε ο Ι. Στουρνάρας.

Δεν αποκλείεται να μείνει στο Οικονομικών ο Ι. Στουρνάρας

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομιών δήλωσε άλλωστε ότι ο Ανασχηματισμός θα γίνει τη Δευτέρα και έτσι όλα μένουν ανοιχτά.
Ο υπουργός είπε σιβυλλικά πως και θέλει και δεν θέλει να φύγει από το υπουργείο εννοώντας πως μεγάλο μέρος της δουλειάς που έπρεπε να γίνει έγινε, ωστόσο μένει ανοιχτό το θέμα της απομείωσης του χρέους σε επίπεδα που θα το κάνουν βιώσιμο αλλά και μια σειρά πολιτικές που θα εξασφαλίσουν την πορεία της οικονομίας προς την ανάπτυξη.
Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας φαίνεται πως θέλει να παίξει και τον ρόλο του ισορροπιστή μεταξύ Αθήνας και ευρωπαϊκών κέντρων ενόψει της προσπάθειας για αλλαγή κλίματος στο εσωτερικό μέσω της αλλαγής οικονομικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε