Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπο παραίτηση ο Χάρης Θεοχάρης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ο … ανασχηματισμός ξεκινάει από τον Χ. Θεοχάρη σύμφωνα με πληροφορίες
– Αλλαγή στην οικονομική πολιτική για να αλλάξει το κλίμα θέλει η κυβέρνηση
– Χρεώνουν στον Γ.Γ. Εσόδων επικοινωνιακά λάθη που στοίχισαν στις εκλογές

Μπορεί ο ανασχηματισμός να πάει για μετά την… επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος φαίνεται όμως ότι οι επικοινωνιακές αλλαγές ξεκινούν νωρίτερα.

Στο πλαίσιο του λίφτινγκ ειδικά στον τομέα της Οικονομίας και της φορολογίας που αποτελεί και το επικοινωνιακό “Βατερλό” της κυβέρνησης οι πληροφορίες θέλουν τις αλλαγές να ξεκινούν από σήμερα, όχι σε επίπεδο υπουργού, όπου φαίνεται ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση, αλλά στο επίπεδο του Γ.Γ. Εσόδων που έχει γίνει το κόκκινο πανί για υπουργούς και πολίτες.

Ο Χ. Θεοχάρης σύμφωνα με πληροφορίες βαίνει προς αντικατάσταση και μάλιστα κατά πολλούς εντός της ημέρας.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είναι εκείνος που ζήτησε ήδη από χθες από τον Γ.Γ. Εσόδων να διευκολύνει την κατάσταση ζητώντας την παραίτησή του. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Θεοχάρης επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα.

Ενώ πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την αλλαγή στη Γ.Γ. Εσόδων είναι ενήμερες οι Βρυξέλλες αλλά και τα στελέχη της τρόικας, άλλες πηγές αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει δυσφορία για την εξέλιξη αυτή, γεγονός που ίσως περιπλέξει τα πράγματα.

Η θητεία του κ. Θεοχάρη είναι πενταετής και έτσι μόνο μέσω παραίτησης μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει θα πρέπει να συνδυάζει πολλά …
προσόντα. να έχει απήχηση στην κοινωνία, πρέπει ταυτόχρονα να έχει τη στήριξη της Βουλής, να έχει όλα τα προσόντα αξιοπιστίας έναντι των τροϊκανών και ταυτόχρονα να … κάνει για τη δουλειά.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η επιλογή θα είναι πρωτίστως πολιτική και θα εντάσσεται στο γενικότερο ανασχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την εκπομπή live U του STAR πηγές του Μαξίμου παραπέμπουν στον υπουργείο Οικονομικών αφήνοντας με νόημα να εννοηθεί πως αφού οι πληροφορίες περί παραίτησης του Γ.Γ. Εσόδων δεν διαψεύδονται, τότε ισχύουν.

Επίκεντρο του ανασχηματισμού το οικονομικό επιτελείο

Το κέντρο του ανασχηματισμού είναι άλλωστε το οικονομικό επιτελείο. Μάλιστα γίνονται αναφορές και σε πρόσωπο – έκπληξη.
 
Κύριος στόχος είναι να δοθεί ακόμη και από το πρόσωπο που θα επιλεγεί το μήνυμα αλλαγής της πολιτικής προς την ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων και της διόρθωσης των αδικιών που έχουν γίνει σε φορολογικό επίπεδο υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας.
 
Ωστόσο ο νέος “τσάρος” της Οικονομίας αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του (είναι θέμα ημερών λένε όσοι τοποθετούν τον ανασχηματισμό ανήμερα η αμέσως μετά του Αγίου Πνεύματος) αφενός θα χρεωθεί τη… φορολαίλαπα των εκκαθαριστικών που θα έρθουν τον Ιούλιο και θα πρέπει να αντιστρέψει το κλίμα και αφετέρου θα πρέπει να δώσει τη μάχη την διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του χρέους από Σεπτέμβρη.
 
Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να πέσουν και τα έσοδα ώστε να συνεχίσουν οι εκθέσεις προόδου να είναι θετικές. Εξίσωση πολύ δύσκολη έως αδύνατη στη λύση της…

Διαβάστε επίσης:

“Ανασχηματίζουν” τον Χ. Θεοχάρη – Τον… παραιτούν από τη θέση πριν λήξει η θητεία του

 

Πως να συμπληρώσετε την φορολογική σας δήλωση – Οδηγίες από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

Απολυμένη καθαρίστρια αιφνιδίασε τον Χ. Θεοχάρη στη Λάρισα – ΒΙΝΤΕΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε