Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη θλίψη τους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους πολλά κόμματα για το θάνατο του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη θλίψη της για το χαμό του ιστορικού στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος. Στην ανακοίνωση δίνονται στοιχεία από το πλούσιο πολιτικό βιογραφικό του και στο τέλος αναφέρεται: “Ο σ. Μπάμπης είχε προσφορά και συμβολή στο Κόμμα από τις υπεύθυνες θέσεις που ανέλαβε και αφιέρωσε από μικρή ηλικία τη ζωή του στο Κόμμα και το λαϊκό κίνημα. Βοήθησε στο διεθνές κίνημα, την πάλη των λαών και τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Συνέβαλε μεταξύ άλλων στην καθιέρωση των μπριγάδων αλληλεγγύης στη Νικαράγουα. Στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα και το κίνημα, με την ανατροπή του σοσιαλισμού, στάθηκε ενάντια στις προσπάθειες διάλυσής του, συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια ανασυγκρότησής του.

Ο σ. Μπάμπης Αγγουράκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα του ΚΚΕ, της εργατικής τάξης και του λαού μας, για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία και στα δυο του παιδιά, στη μητέρα του σ. Ευανθία και σε όλους τους οικείους του”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε: “Είχα την ευκαιρία τους μήνες αυτούς της ελληνικής προεδρίας να εκτιμήσω την παρουσία του Μπάμπη Αγγουράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την σκοπιά των ιδεών και απόψεων του και εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στο ΚΚΕ και την οικογένεια του”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μπάμπη Αγγουράκη: “Εκ μέρους της κυβέρνησης εκφράζουμε τη θλίψη μας για την πρόωρη απώλεια του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, ενός στελέχους που υπήρξε συνεπής με τις ιδέες του και τις υπηρέτησε με πίστη, πάθος και μαχητικότητα. Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια”.

Ανακοίνωση έβγαλε και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται: “Το άκουσμα του πρόωρου θανάτου του Μπάμπη Αγγουράκη γέμισε με θλίψη όσους τον γνώριζαν. Ο Μπάμπης Αγουράκης υπήρξε ένας ανιδιοτελής, ευγενής κομμουνιστής, υπόδειγμα ηθικής. Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς την οικογένειά του και το ΚΚΕ”.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι “εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του Μπάμπη Αγγουράκη. Ο Μπάμπης υπήρξε ένας αταλάντευτος αγωνιστής της αριστεράς, που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια τις αξίες και τα ιδανικά του. Ο κόσμος της αριστεράς θα τον θυμάται. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στο κόμμα του”.

Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι στους οικείους του Μπάμπη Αγγουράκη και στο ΚΚΕ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και πρώην ευρωβουλευτή, Μιχάλη Τρεμόπουλο να δηλώνει: “Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο ευρωκοινοβούλιο έναν εξαιρετικό άνθρωπο, ήπιων τόνων και με τη σεμνότητα που χαρακτηρίζει τους έντιμους αγωνιστές”.

Τέλος, δήλωση σχετικά με το χαμό του Μπ. Αγγουράκη έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευ. Μεϊμαράκης: “Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μπάμπη Αγγουράκη, ενός αγωνιστή μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του. Εκείνο που τον χαρακτήριζε ήταν το ήθος του, η συνέπειά του, ο δυναμισμός του για τις ιδέες και τις απόψεις του τις οποίες υπηρέτησε με πίστη, πάθος και αποφασιστικότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στους Διεθνείς Οργανισμούς που μετείχε. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, και εμού προσωπικά εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και το ΚΚΕ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπάμπης Αγγουράκης: Οι τραγικές συμπτώσεις που σημάδευσαν την οικογένειά του

Πέθανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης

Σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική στο Ωνάσειο ο ευρωβουλευτής Χ. Αγγουράκης

Η στιγμή που τα ΜΑΤ χτύπησαν τον Ευρωβουλευτή Χαρ. Αγγουράκη (ΦΩΤΟ και VIDEO)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε