Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεοδωράκης: “Εγώ καβαλάω μηχανές, όχι καλάμια” η απάντησή του στο αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός

Θεοδωράκης: “Εγώ καβαλάω μηχανές, όχι καλάμια” η απάντησή του στο αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός

Συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην εφημερίδα Real News, στην οποία μίλησε για όλα. Τους στόχους του Ποταμιού στις ευρωεκλογές, το αν είναι άνθρωπος της διαπλοκής, το Λάκη Λαζόπουλο, το αν επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το πρώτο κόμμα την επομένη των εκλογών.

Στη συνέντευξή του, ο Σταύρος Θεωδοράκης τόνισε πως “το ερώτημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είναι αν είσαι αριστερός ή δεξιός. Το ερώτημα είναι αν είσαι ικανός ή ανίκανος, διεφθαρμένος ή καθαρός, λαϊκιστής ή ρεαλιστής” και θεωρεί πως έχει αποδειχτεί ικανός και καθαρός σε ό, τι έχει κάνει μέχρι σήμερα.

“Ούτε σε γραφεία πολιτικών δούλεψα, ούτε αργομισθίες στο Δημόσιο είχα”

Ο στόχος του Ποταμιού, όπως είπε, είναι να συγκρουστεί με τον μικρό και τον μεγάλο παρασιτισμό που κρατάει δέσμια την χώρα, με “τους μεγάλους που θεωρούν την χώρα τσιφλίκι τους”.

“Δε θα γίνουμε ούτε αριστερό ούτε δεξί δεκανίκι”

Εξέφρασε, επίσης, τη γνώμη του για το Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως “το πρόβλημα ήταν που είχε εξαφανισθεί. Οι βουλευτές, ακόμη και αν είναι πρώην πρωθυπουργοί, πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να είναι «εδώ». Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Καραμανλή” και συνέχισε λέγοντας για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς πως “και οι δύο έχουν τεράστιες ευθύνες. Έπρεπε να είχαν καθίσει από τότε στο ίδιο τραπέζι – άλλωστε, το χρέος δημιούργημα των κυβερνήσεων τους ήτανε”.

“Χάθηκε πολύτιμος χρόνος από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Είδαν το τρένο να έρχεται και κομπορρημονούσαν”

Σχετικά με την άποψη ότι στόχος του Ποταμιού είναι να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ή πως ο ίδιος είναι άνθρωπος του κυρίου Σημίτη, ο γνωστός δημοσιογράφος απάντησε πως πρόκειται περί θεωριών συνομωσίας και επικαλείται παλαιότερο άρθρο του, στο οποίο ζητούσε εξηγήσεις από τον κ. Σημίτη σχετικά με τα σκάνδαλα της εποχής. Ακόμη, στις κατηγορίες που του προσάπτονται ότι είναι άνθρωπος της διαπλοκής, απάντησε δεικτικά: “Τη διαπλοκή την εξυπηρετώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, που δεν υπάρχουν μονά ζυγά”.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο κόστος της προεκλογικής καμπάνιας του Ποταμιού, λέγοντας πως δεν θα στοιχίσει περισσότερο από 120.000 ευρώ, τονίζοντας πως τα χρήματα προέρχονται από τις προσωπικές καταθέσεις τόσο τις δικές του, όσο και των φίλων του κόμματος “που δίνουν 10, 20, 50 ευρώ και αγοράζουν κουπόνια”.

“Παράλογη η επιχορήγηση στα κόμματα. Θα μπορούσαν να δώσουν μέρισμα σε 15.000 οικογένειες”

Σχετικά με τους στόχους του Ποταμιού στις εκλογές, τόνισε θα πρέπει να είναι τρίτο κόμμα, κοντά στα δύο παλιά κόμματα εξουσίας. “Αν το Ποτάμι αποτύχει, η προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της χώρας νομίζω ότι θα πάει πολλά χρόνια πίσω”, ενώ επανέλαβε πως αν τα ποσοστά είναι της τάξης του 3-5%, τότε “θα πάει σπίτι του”. Επίσης, απάντησε στο αν επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός, λέγοντας πως εγώ καβαλάω μηχανές και όχι καλάμια”

Ακόμη, ο Σταύρος Θεωδοράκης άφησε αιχμές για τον πατριωτισμό του Λάκη Λαζόπουλου, σημειώνοντας πως “πατριώτης δεν είναι αυτός που λέει τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι για την πατρίδα του. Πατριώτης είναι αυτός που συμμετέχει, αγωνίζεται, πληρώνει τους φόρους του, έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα”.

Σχετικά με τους υποψηφίους του Ποταμιού, που παρουσιάστηκαν επίσης σήμερα, υπογράμμισε πως απεδείχθη πως η κοινωνία έχει αποθέματα έξω από το παλιό κομματικό σύστημα και πως το Ποτάμι επιθυμεί να τα αλλάξει όλα, αλλά “χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”.

Στη συνέχεια, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για ένα νέο κόμμα, αφού “δεν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι όταν έπρεπε, εγώ θα τους καθίσω;”, ενώ σε όσους τον αποκαλούν “Μπέπε Γκρίλο της Ελλάδας”, είπε: “Ας κοιτάξουν πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες του Γκρίλο και ας διαβάσουν αυτά που λέει. Είναι κατά του ευρώ και της Ευρώπης. Στην Ελλάδα, λοιπόν, θα βρεις πολλούς Γκρίλο, κανέναν όμως μέσα στο Ποτάμι”.

Τέλος, δήλωσε πως είναι έτοιμος “αύριο κιόλας” να συμμετάσχει σε debate με τον πρωθυπουργό και τον Αλ. Τσίπρα: “Και επειδή τον Σαμαρά δεν τον βλέπω να έρχεται, οργανώστε ένα τετ-α-τετ με τον Τσίπρα και είμαι στη διάθεση σας, χωρίς κανέναν όρο. Ας το κανονίσει όλο ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ θα είμαι εκεί”.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι και οι 42 υποψήφιοι του Ποταμιού

Απάντηση Θεοδωράκη στον Τσίπρα και κάλεσμα για συμμετοχή σε debate

Θεοδωράκης: “Δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ με το Λαζόπουλο”

Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό λάθος (VIDEO)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε