Πολιτική

Tάκης Θεοδωρικάκος: «Η Ευρώπη οφείλει ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της με την Τουρκία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό, στους ακρίτες μας, στην Ελληνική Αστυνομία που εργάζονται τόσο σκληρά για να φυλάξουν τα σύνορα του Δυτικού κόσμου με την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας εκτενή αναφορά στο σχέδιο «Ακρίτας», που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο

Από την αρχή του χρόνου πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο και τους απέτρεψε η αστυνομία, ενώ από αυτούς, οι 40.000 μόνο τον Αύγουστο, είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (08.09.2022) στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA. 

«Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές γίνονται ανεκτές ή και καθοδηγούνται από την γειτονική Τουρκία», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε ότι το σχέδιο «Ακρίτας», που προβλέπει επέκταση του φράχτη κατά 140 χιλιόμετρα, ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις 250 συνοριοφυλάκων και των μέσων φύλαξης με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, περιλαμβάνει και εναλλακτικά σενάρια με μετακινήσεις δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικών μονάδων.

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση υπάρξει στα σύνορά μας στον Έβρο και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μην κάνουμε όλα όσα πρέπει για να μην περάσει κανείς παράνομα τα σύνορα της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Ο καθένας μπορεί να λέει εύκολα λόγια, τα οποία να καταναλώνονται από την κοινή γνώμη της χώρας, αν και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, απολύτως αποφασισμένοι και απολύτως ικανοί και αποτελεσματικοί στο να φυλάξουμε τα σύνορα της πατρίδας μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σεβόμενοι ταυτοχρόνως το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή, είτε είναι μέρα, είτε είναι νύχτα και αυτό το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι γείτονες μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην αστυνόμευση γενικώς και είπε ότι άμεσα τίθενται στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας 700 νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν τον Σεπτέμβριο από τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα ενισχύσουν αποκλειστικά τα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου παρατηρείται το 70% της εγκληματικότητας, ενώ από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών θα απελευθερωθούν τουλάχιστον 1.500 αστυνομικοί που θα διατεθούν για την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος μίλησε και για την ΔΕΘ, κάνοντας προτροπή για ειρηνικές διαδηλώσεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ισχυρή εικόνα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και τόνωσης της δραστηριότητας του εμπορικού κόσμου, ως κέρδος για όλη τη Μακεδονία.

 

«Θέλω να καλέσω, ο εορτασμός αυτός και η πραγματοποίηση της Έκθεσης να είναι για το καλό της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής, να το χαρούν όλοι, να το χαρεί ο εμπορικός κόσμος και οι Θεσσαλονικείς. Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαδηλώσουν και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν αυτό, για οποιαδήποτε αιτήματα να είναι όλοι προσεκτικοί, να γίνει με ειρήνη, ώστε το μόνο που θα μείνει για τη Θεσσαλονίκη να είναι το κέρδος για τους Θεσσαλονικείς για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Η πολιτεία έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, αλλά θα πρέπει όλοι να συμβάλουν με τη σωστή συμπεριφορά τους», είπε ο υπουργός καταλήγοντας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 7
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49