Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Το… “ευαγγέλιο” Σαμαρά ενόψει εκλογών – Πως θα πεισθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ

Το… “ευαγγέλιο” Σαμαρά ενόψει εκλογών – Πως θα πεισθούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ

Στο…μονοπάτι της ανάπτυξης θέλει να βαδίσει ο Αντώνης Σαμαράς, που θεωρεί ότι η προβολή του κυβερνητικού έργου και το σχέδιο της κυβέρνησης για οικονομική ανάκαμψη, μπορούν να χαρίσουν την πρωτιά στη ΝΔ στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

“Σταθερότητα – σοβαρότητα – σχεδιασμός”. Αυτό είναι το τρίπτυχο, που επιστρατεύει την τελευταία εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να υπερβεί την έντονη προεκλογική ρευστότητα και να πείσει την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την απροσδιόριστη μάζα των αναποφάσιστων ότι η κυβέρνηση διαθέτει το σχέδιο αλλά και το…know how για να επιτύχει την πολυπόθητη ανάκαμψη, ύστερα από χρόνια ύφεσης και σοβαρής εσωτερικής υποτίμησης.

Στενοί συνεργάτες του, φέρονται πεπεισμένοι ότι η προβολή του κυβερνητικού έργου και των απτών αποτελεσμάτων αυτού, ιδίως στο πεδίο της οικονομίας, είναι ικανό να υπερνικήσει τα επίπλαστα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, διλήμματα, που επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το δίλημμα “σταθερότητα ή περιπέτεια”, σταθερός συνοδοιπόρος του πρωθυπουργού στην προεκλογική περίοδο υπογραμμίζει σύμφωνα με τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, που προκαλεί στους πολίτες η πολιτική αμφισημία του

Τα τελευταία 24ωρα ο πρωθυπουργός αφιέρωσε αντίστοιχες ομιλίες του στην ενέργεια και τον τουρισμό, δύο από τους κύριους πυλώνες της ανάπτυξης, όπως λένε υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες για να τεκμηριώσει την αισιοδοξία του Μεγάρου Μαξίμου ότι με καλά υπολογισμένες και μεθοδευμένες κινήσεις, η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και οικοδόμηση της ανάπτυξης πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις.

Η κυβερνητική στρατηγική να πείσει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι τα δύσκολα πέρασαν και πλέον αχνοφαίνεται το…ξέφωτο θα κορυφωθεί την προσεχή εβδομάδα, όταν και ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το….αναπτυξιακό ευαγγέλιο της κυβέρνησης, δηλαδή το 10ετές αναπτυξιακό όραμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν δε με ανυπομονησία το πολιτικό αποτέλεσμα του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, όταν και ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα επιστρέψει στις αποσκευές του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με τη δήλωση στήριξης των εταίρων μας και την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστική διευθέτηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ορόσημο για την κυβέρνηση και η διανομή τέλη της επόμενης εβδομάδος του κοινωνικού μερίσματος, τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, που σύμφωνα με την κυβέρνηση αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της κυβερνητικής συνέπειας και αξιοπιστίας.

Την προσεχή Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, θα έχει, εξάλλου, και την ευκαιρία να απευθυνθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επικαιροποιώντας την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και δίδοντας το σύνθημα για την τελική κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού.

Στενοί συνεργάτες του προϊδεάζουν για ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και για σφοδρή πολεμική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τον κατηγορήσει για συνειδητή προσπάθεια εκτροπής της χώρας από τις προσπάθειες ανάκαμψης χάριν της πολιτικής επιβίωσης της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με όχημα το δίλημμα “διατήρηση της σταθερότητας ή διολίσθηση της χώρας σε περιπέτειες και αβεβαιότητα” ο Αντώνης Σαμαράς θα κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αντίκειται στο συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, εντάσσοντας τον στις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, ενώ θα προσάψει στην ηγεσία του ότι ενίοτε και αναλόγως του μικροπολιτικού συμφέροντος συμπλέει ευκαιριακά ακόμη και με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Τσίπρας από Μυτιλήνη: Go back κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε

Δημοσκόπηση! Μπροστά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

O ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο όχι για debate: Φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που θέλουν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές – Και ένας μεμονωμένος υποψήφιος

Παίρνει τους… δρόμους για να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο ο Αντώνης Σαμαράς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε