Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

O ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο όχι για debate: Φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι

O ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο όχι για debate: Φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι

Για πανικό του πρωθυπουργού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ για την απόρριψη της πρότασης να υπάρξει ντιμπέιτ μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Σαμαρά.

“Ο πανικός του πρωθυπουργού είναι έκδηλος. Φοβάται το διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι, γι’ αυτό και παραμένει άφαντος από τη Βουλή και αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε και στις εκλογές του 2012”, αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών, ανάμεσα μόνο στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό.

Την πρόταση αυτή κατέθεσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή.

Με μία σκληρή ανακοίνωση λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, απάντησε στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, τονίζοντας πως ” ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι υποψήφιος για ευρωπαϊκό αξίωμα στις ευρωεκλογές, δεν καταδέχθηκε να πάει σε καμία από τις τηλεμαχίες που έγιναν ήδη στην Ευρώπη, όπου παρευρέθηκαν, βέβαια, οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να ζητήσει “ελληνικό debate” ανάμεσα στον ίδιο και στον Πρωθυπουργό, για θέματα άσχετα με τις Ευρωεκλογές!”, ενώ συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο δήλωσε: “Αυτά όλα, βέβαια, τα θυμήθηκε ξαφνικά, αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες της η διακομματική Επιτροπή, όπου το κόμμα του δεν έθεσε ποτέ ως τώρα τέτοιο ζήτημα. Ίσως γιατί νιώθει την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την απουσία του στα ευρωπαϊκά debate. Ίσως γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδίαζε για το κόμμα του, και γυρίζει εσπευσμένα στην Ελλάδα να σώσει ό,τι μπορεί.

»Ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι “δεν προλαβαίνει” να πάει στα ευρωπαϊκά debate, επειδή πρέπει να περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη! Δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κι ανυπομονούμε να τον δούμε να συζητά με τους ανθυποψηφίους του στην Ευρώπη.

»Απαντήσεις, ασφαλώς, για όσα λέει θα πάρει και μέσα στην Ελλάδα. Αλλά με το διχαστικό ύφος που έχει επιλέξει, θα είναι καταδικασμένος σε μονόλογους μέσα στην Ελλάδα και σε πλήρη αφωνία στην υπόλοιπη Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Debate μόνο με τον Σαμαρά θέλει ο Τσίπρας

Όχι της ΝΔ στο debate Τσίπρα – Σαμαρά

Τσίπρας: Γιατί δεν πάω στο αποψινό ντιμπέιτ για την Κομισιόν

O Aλέξης Τσίπρας χαμηλώνει τις προσδοκίες: Οι αδικίες θα αποκατασταθούν ανάλογα με τα δημοσιονομικά – “Δεν είμαι Χάρρυ Πόττερ”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε