Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Το ρυθμιστικό σχέδιο άναψε ξανά φωτιές στην κυβέρνηση

Το ρυθμιστικό σχέδιο άναψε ξανά φωτιές στην κυβέρνηση

 Μετά από «γαλάζια» παρέμβαση ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης απέσυρε το… μισό νομοσχέδιο και συγκεκριμένα το ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης.

 Το αίτημα διατύπωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, από το βήμα το β’ θερινού τμήματος της Βουλής, δηλώνοντας ευθύς εξαρχής πως εκφράζει μερίδα βουλευτών του κόμματος, κυρίως της Θεσσαλονίκης… Ζήτησε την απόσυρση του του προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξουν βελτιώσεις σε ρυθμίσεις και στη συνέχεια να κατατεθεί εκ νέου, ενώ αντίστοιχο αίτημα είχε διατυπώσει και ο Θεσσαλονικιός βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης. Κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Λαμβάνοντας το λόγο ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα, παρότι ο ίδιος δεν είναι σύμφωνος. «Το θεωρώ μεγάλο λάθος και θα εξηγήσω στην ομιλία μου γιατί», είπε χαρακτηριστικά.

Διαφωνία με την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Γκόκας, ο οποίος ζήτησε να ψηφιστεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο, γιατί «δίνει σύγχρονες λύσεις», ενώ ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης χαρακτήρισε άκομψη την απόσυρση.

Το νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει πλέον το Ρυθμιστικό Αθήνας – Αττικής και την ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αναμένεται να ψηφιστεί απόψε επί της αρχής του και αύριο στα άρθρα και τις τροπολογίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντίδραση του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας για το ρυθμιστικό νόμο

Το ρυθμιστικό Αθήνας – Θεσσαλονίκης και αιγιαλού στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ

Νομοσχέδιο για το που θα φορτίζουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε