Σάββατο, 1 Ιουν.
25oC Αθήνα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για Βενιζέλο – Πως απαντά στην εσωκομματική γκρίνια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Η εξωστρέφεια και η σύνθεση θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των πρωτοβουλιών Βενιζέλου, ο οποίος επιστρέφει μεθαύριο Τετάρτη στην Αθήνα και δρομολογεί πλέον τις εξελίξεις εν όψει Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Με στόχο να διαμορφώσει τους καλύτερους δυνατούς όρους καθόδου του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες δίδυμες εκλογικές αναμετρήσεις επιστρέφει στην Αθήνα από την ευρω – ατλαντική του περιοδεία, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε πείσμα των πολιτικών αντιξοοτήτων, που αντιμετωπίζει το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα.

Στενοί του συνεργάτες υπογραμμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει την πολιτική μάχη με το βλέμμα στραμμένο στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών, ελέω πρωτογενούς πλεονάσματος και την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ θα ενώσει τις δυνάμεις του πανευρωπαικά με όλους εκείνους, που επιδιώκουν αλλαγή της πολιτικής ταυτότητας τη ΕΕ, μέσω της ενίσχυσης του προοδευτικού προφίλ των Βρυξελλών.

Ενωτικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει τοι αμέσως προσεχές διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρώντας να βάλει τέρμα στην εσωστρέφεια εντός του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές και εν όσω θα παίρνει σάρκα και οστά η πρωτοβουλία των “58” να εξαλείψει τα φαινόμενα εσωκομματικής γκρίνιας, μην επιτρέποντας νέο κύκλο εσωστρέφειας. Πληροφορούμενος, μάλιστα, από την Ουάσιγκτον, όπου βρισκόταν για την ανακοίνωση της Κίνησης των ¨”75” αλλά και την εσωκομματική δυσαρέσκεια, που αναπτύσσεται με κυριότερο επιχείρημα ότι οι “58” απειλούν να ακυρώσουν εν τοις πράγμασι την πολιτική αυτοτέλεια του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Βενιζέλος υπενθυμίζει δια συνεργατών του τις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης της ΚΠΕ του κόμματος, οι οποίες, όπως σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές, δεν αφήνουν περιθώρια για δήθεν παρεξηγήσεις ή ανησυχίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι οι προβληματισμοί των εσωκομματικών αντιπάλων του κυρίου Βενιζέλου παραβιάζουν ανοιχτές θύρες, καθώς έχουν απαντηθεί από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και διερωτώνται πλέον για την πολιτική τους σκοπιμότητα.

Την προσεχή Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετάσχει μαζί με τον επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, και αντιπροσωπεία των “58” στις εργασίες της πρωτοβουλίας “ Relaunching Europe”, ενώ την προσεχή Κυριακή θα απευθύνει σημαντική ομιλία για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς ενώπιον των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών. Προηγουμένως θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση των νέων Επιτροπών, που έχει προαναγγείλει πριν από τις εορτές, με κυριότερο χαρακτηριστικό τη συμπερίληψη σε αυτές στελεχών από όλες τις πολιτικές πτέρυγες του κόμματος.

Επόμενο κρίσιμο βήμα η Συνδιάσκεψη του κόμματος, όπου θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς υπό την αιγίδα των “58”με τελικό προορισμό τις επίσημες διαδικασίες του ΕΣΚ. Την ίδια ώρα και με στόχο να κατευναστούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις κερδίζει έδαφος στους κόλπους των κορυφαίων στελεχών του κόμματος η ιδέα να πραγματοποιηθούν ανοιχτές διαδικασίες για τον καταρτισμό τουλάχιστον των 4 πρώτων θέσεων του Ευρωψηφοδελτίου. Υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών έχουν ήδη εκφραστεί οι κύριοι Ανδρουλάκης, Καρύδης, Πρω τόπαππας, Ρήγας, ενώ σημειώνεται ότι πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα καθ όδον προς την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου έχει καταθέσει και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Διαβάστε επίσης

Από τις ΗΠΑ στις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος

“Πλούσια” εβδομάδα για τον Βενιζέλο

Το “φάντασμα” των εκλογών στοιχειώνει το Μαξίμου

Με το ένα μάτι στις κάλπες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε