Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Τρόικα: Απολύστε περισσότερους στο Δημόσιο ως αντάλλαγμα στην κινητικότητα – Αρνήθηκε ο Μητσοτάκης

Τρόικα: Απολύστε περισσότερους στο Δημόσιο ως αντάλλαγμα στην κινητικότητα – Αρνήθηκε ο Μητσοτάκης

Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς, οι οποίοι εμπλέκονται στις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχει, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, πριν από τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε ουδεμία περίπτωση πρόκειται να δεχθούν αύξηση του αριθμού των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στο σύνολο του προγράμματος.

Αυτό αποσαφηνίστηκε μιας και οι επικεφαλής της τρόικας επανήλθαν με νέα πρόταση προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Η τρόικα πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να αυξηθούν οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας και φυσικά να δοθεί και παράταση.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο να αυξηθούν οι απολύσεις στο δημόσιο πέρα των 4.000 που έχουν συμφωνηθει.

Σύμφωνα με ένα τελευταίο σενάριο η τρόικα αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στον Κυριάκο Μητσοτάκη για παράταση στο θέμα της κινητικότητας και έτσι θα δοθεί το μισό ποσό της δόσης καιο το άλλο μισό με την ολοκλήρωση της κινητικότητας από τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι οι προτεινόμενες προς την τρόικα αλλαγές, δεν αποτελούν πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου, αλλά συμφωνία σε κυβερνητικό επίπεδο. Ενώ, εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα βρεθεί αύριο, στη νέα συνάντηση με την τρόικα, η «χρυσή τομή».

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, δεν τίθεται θέμα «lock out» (ανταπεργίας), λέγοντας χαρακτηριστικά «το ξεκόψαμε από την αρχή». Ενώ, όπως ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, το ζήτημα της επιβολής εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ ΟΑΕΕ (όπως επιμόνως ζητεί η τρόικα) είναι «δημοσιονομικό και «το χειρίζεται ο κ. Στουρνάρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δε φεύγει η τρόικα αν δε βρεθεί λύση στο Δημόσιο – Ζητούν σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα – Ποια είναι η μοναδική υποχώρηση που κάνουν

Reuters: Θα “παγώσει” η δόση για τρεις μήνες αν δεν πείσει η Ελλάδα τους δανειστές της!

Αποδείξεις τέλος – Χάνουμε ένα μισθό καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου

Οι απολύσεις στην ΕΡΤ δεν πείθουν την τρόικα!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε