Πολιτική

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν μας έχει ζητήσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

Ο... Γερμανός «μεγάλος αδερφός» αποκαλύπτεται πως έχει έρθει και στην Ελλάδα αλλά σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, η Αθήνα δεν έχει (ακόμα) ζητήσει εξηγήσεις για τις υποκλοπές και την παρακολούθηση πολιτών!

Εκτός από τη δράση των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, στο παιχνίδι των μαζικών παρακολουθήσεων των χρηστών του ίντερνετ έχουν μπει δυναμικά και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, που παρακολουθούν πολίτες 196 χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στο θέμα που έχει προκαλέσει σάλο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που επεσήμανε ότι ως τις 11:30 (ώρα Γερμανίας) η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ζητήσει επισήμως εξηγήσεις από το Βερολίνο και δεν είχε κατατεθεί ανάλογο αίτημα, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών, είτε στην γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στο θέμα της παρακολούθησης πολιτών μέσω internet αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ. Σημείωσε ότι τα εσωτερικά έγγραφα της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) που κατατέθηκαν σε πρόσφατη δικαστική διαδικασία περιγράφουν διαδρομές τηλεπικοινωνιών, αλλά η αναφορά σε κάποιες χώρες δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι αυτές οι χώρες αποτελούν στόχο παρακολούθησης της BND.

«Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο κατάλογος, ο οποίος αναφέρεται εκεί, περιγράφει τηλεπικοινωνιακές διαδρομές που μπορεί να ακολουθηθούν, αλλά δεν περιγράφει τους στόχους παρακολούθησης της BND» τόνισε ο κ. Στράιτερ και σημείωσε ότι η όλη βάση του δημοσιεύματος δεν είναι ορθή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Άντε γαμ… Ελλάδα! Το 69% είναι ρατσιστές”

 

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον ιατροδικαστή για τον μακελάρη της Ιεράπετρας! – Η μανία του ήταν τόση που βρήκαν 20 χτυπήματα μόνο στο κεφάλι!

Η άγνωστη ζωή του εφοπλιστή Γιαννουσάκη που εμπλέκεται στο κύκλωμα ηρωίνης

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο TikTok: Μπες κι εσύ στο axiologisi.ypes.gov.gr και δώσε τον βαθμό σου όπως στην Eurovision για να γίνουμε καλύτεροι
«Δίνουμε το πρώτο λόγο στους πολίτες για να αξιολογήσετε τις υπηρεσίες στο Δημόσιο αλλά και στον Δήμο σας», λέει στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 18
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 36
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1