Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Α. Γεωργιάδης: Τι υποστηρίζει για την ελληνοποίηση του Ουαλίντ Αμπου Σουντ που επένδυσε στο Astir Palace και 5στερο της Μυκόνου

Γεωργιάδης για «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ξεκίνησαν ως παρωδία και εξελίσσονται σε τρομοκρατική οργάνωση

Την απόφαση της κυβέρνησης για απονομή τιμητικής ιθαγένειας προς τον επιχειρηματία Ουαλίντ Αμπού Σουντ, που στήριξε εν μέσω κρίσης την mega επένδυση των 500 εκατ. ευρώ του ξενοδοχείου Astir Palace και δρομολογεί 5στερο ξενοδοχείο στη Μύκονο, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

«Σε απάντηση συκοφαντικού δημοσιεύματος του σημερινού φύλλου του «Documento» για την απονομή τιμητικής ιθαγένειας στον επιχειρηματία, Ουαλίντ Αμπου Σουντ, οφείλω να επισημάνω τα εξής: O πατέρας του κυρίου Ουαλίντ Αμπού Σουντ είναι ο δημιουργός του πρώτου κρατικού ταμείου στον κόσμο (Kuwait Investment Authority), ενώ βοήθησε και στη δημιουργία του Abu Dhabi Fund (Abu Dhabi Investment Authority).

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι κάποια από τα σημαντικότερα έργα του σε όλο τον κόσμο είναι:

1. Το CitiGroup Τower (η μεγαλύτερη επένδυση σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο) αξίας άνω του 1 δισ. GBP

2. Το Squaire Building στη Φρανκφούρτη Γερμανία (το μεγαλύτερο κτίριο στη Γερμανία) αξίας άνω του 1 δισ. Ευρώ.

3. Το Verizon Media California, αξίας σχεδόν 1 δισ. USD

4. Το ξενοδοχείο Astir Palace, η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ουαλίντ Αμπού Σουντ στήριξε την Ελλάδα όταν η Ελλάδα το χρειαζόταν περισσότερο. Όταν οι περισσότεροι προσπαθούσαν να απεμπλακούν οικονομικά από την Ελλάδα, εκείνος ξεκίνησε να επενδύει στην Ελλάδα. Λόγω των capital controls, του προτάθηκαν διευκολύνσεις από τραπεζικά ιδρύματα, που θα του απέφεραν πρόσθετο ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε γιατί ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα και τα χρήματα να μπουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τη στιγμή που τα χρειαζόμασταν περισσότερο.

Είναι μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδας και διατηρεί επαφές σε υψηλό επίπεδο με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Πλήρωσε το υψηλότερο τίμημα για το Astir Palace, καταβάλλοντας 100 εκατομμύρια περισσότερα από τον δεύτερο ενδιαφερόμενο. Πήρε ένα μεγάλο ρίσκο αλλά το έκανε για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της μετά τη δύσκολη δεκαετία που πέρασε. Συνέβαλε και αυτός να γίνουν τάση οι διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας και να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.

Βοήθησε και αυτός να αλλάξει ο τουρισμός στην Αθήνα καθώς πλέον την επισκέπτονται για τις διακοπές τους πολλοί δισεκατομμυριούχοι και celebrities από όλο τον κόσμο. Η μαρίνα του Astir Palace αποτελεί βάση για τους πελάτες με mega yachts που έρχονται από τη μαρίνα του Μονακό.

Εξακολουθεί να επενδύει στην Ελλάδα, αφού αυτή τη στιγμή χτίζει ένα κορυφαίο ξενοδοχείο στη Μύκονο και άλλη μία μεγάλη επενδυτική του πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Δεν προκύπτει καμία σχέση του ούτε με τον πρόεδρο Πούτιν ούτε με τον πρόεδρο Ερντογάν και χαίρει απολύτου σεβασμού στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Στα πλαίσια του νόμου που προβλέπεται για την απόδοση τιμητικής ιθαγένειας για σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, ως αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσα συστατική επιστολή και ο Υπουργός Εσωτερικών του παρείχε την ελληνική ιθαγένεια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις