Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Άδειασμα από το Βερολίνο για Wikileaks: Το ΔΝΤ μένει!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Με αιχμές κατά της ελληνικής πλευράς, ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ουσιαστικά “αδειάζει” την ελληνική κυβέρνηση, αρνείται να σχολιάσει διαρροές και διαμηνύει: το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

Όχι μόνο το Βερολίνο, δια του εκπροσώπου του Σόιμπλε, δεν πήρε θέση για τον “καυτό” διάλογο ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και τη Ντέλια Βελκουλέσκου που αποκάλυψε το Wikileaks και τα όσα αναφέρει για ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει καν, λέγοντας πως για το Βερολίνο, οι διάλογοι δεν… υπάρχουν!

“Κάποιοι νομίζουν ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Όχι για εμάς. Για εμάς στο Βερολίνο αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν”, είπε ο Γέγκερ την ώρα που δημοσίευμα του Tagesspiegel επαναλαμβάνει τις εικασίες πως ο “συγγραφέας” της απομαγνητοφώνησης των διαλόγων είναι Έλληνας και η υποκλοπή έγινε από την ΕΥΠ!

Στο ίδιο μήκος και ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, που τόνισε πως “δεν σχολιάζουμε περιεχόμενα εμπιστευτικών συνομιλιών”. Τουλάχιστον για εκείνον η συνομιλία… υπάρχει αλλά δεν σχολιάζεται!

Όλα αυτά ενώ αύριο Τρίτη θα γίνει στο Βερολίνο η -εδώ και καιρό προγραμματισμένη- συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ. Στο ραντεβού των δυο ισχυρών κυριών θα παραστεί όμως και ο Πολ Τόμσεν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε