Πολιτική

Άδειασμα Κοντονή σε Τόσκα: «Κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται»

«Κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται». Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αφήνοντας παράθυρο ότι εάν παραστεί ανάγκη πρέπει να αλλάξει κάτι στον Ποινικό μας Κώδικα. το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Η θέση αυτή διατυπώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά των ληστειών που έγιναν τόσο στο σπίτι του επιχειρηματία στην Κηφισιά και του απόστρατου Ναυάρχου του Λιμενικού Σώματος στην Γλυφάδα ο οποίος πυροβόλησε αμυνόμενος και βρέθηκε κατηγορούμενος. Η δήλωση αυτή θεωρείται μεγαλοπρεπές άδειασμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ο οποίος είπε «εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής και ερωτηθείς σχετικά με τις δύο υποθέσεις ανέφερε ότι η άποψή του είναι πως όταν «κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται». Πρόσθεσε ωστόσο, ότι το νομικό μας οπλοστάσιο είναι πλήρες, και τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν πολύ προσεκτικά τέτοιες υποθέσεις.  Παράτησε όμως ότι εάν υπάρξει ανάγκη να αλλάξει κάτι στον Ποινικό Κώδικα, το υπουργείο θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατανοώντας ότι η άποψη αυτή, είναι σε άλλο τουλάχιστον πολιτικό «τόνο» από την θέση που εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας έσπευσε να αποδώσει τα  εύσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και επιτυχία την πάταξη της εγκληματικότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 26
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
330
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21