Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Άδειασμα Κοντονή σε Τόσκα: «Κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται»

Άδειασμα Κοντονή σε Τόσκα: «Κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται»

«Κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται». Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αφήνοντας παράθυρο ότι εάν παραστεί ανάγκη πρέπει να αλλάξει κάτι στον Ποινικό μας Κώδικα. το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Η θέση αυτή διατυπώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά των ληστειών που έγιναν τόσο στο σπίτι του επιχειρηματία στην Κηφισιά και του απόστρατου Ναυάρχου του Λιμενικού Σώματος στην Γλυφάδα ο οποίος πυροβόλησε αμυνόμενος και βρέθηκε κατηγορούμενος. Η δήλωση αυτή θεωρείται μεγαλοπρεπές άδειασμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ο οποίος είπε «εδώ δεν είμαστε Φαρ Ουέστ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής και ερωτηθείς σχετικά με τις δύο υποθέσεις ανέφερε ότι η άποψή του είναι πως όταν «κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται». Πρόσθεσε ωστόσο, ότι το νομικό μας οπλοστάσιο είναι πλήρες, και τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν πολύ προσεκτικά τέτοιες υποθέσεις.  Παράτησε όμως ότι εάν υπάρξει ανάγκη να αλλάξει κάτι στον Ποινικό Κώδικα, το υπουργείο θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατανοώντας ότι η άποψη αυτή, είναι σε άλλο τουλάχιστον πολιτικό «τόνο» από την θέση που εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας έσπευσε να αποδώσει τα  εύσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και επιτυχία την πάταξη της εγκληματικότητας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις