Πολιτική

Άδειες καναλιών: Έμμεσες βολές Έτινγκερ για τις τηλεοπτικές άδειες

Για το διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών τοποθετείται ο επίτροπος Έτινγκερ απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή.

Στην απάντησή του έχει σημασία η φράση του “τα κράτη μέλη δύνανται να εφαρμόζουν καθεστώτα αδειοδότησης περιεχομένου, σύμφωνα με τις σχετικές εσωτερικές διατάξεις, εφόσον αυτές είναι σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ελευθεριών παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης, οι οποίες προβλέπονται στην Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Από αυτή αξίζει να επισημανθεί το σημείο που αναφέρεται στην ελευθερία παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης που ερμηνεύεται σαν βολή στον αριθμό των άδειων.

Στην ανακοίνωσή της η Εύας Καϊλή επισημάνει: “Τις ισχυρές της αμφιβολίες της σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των ΜΜΕ στην Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος του Επιτρόπου Έτινγκερ, ο οποίος με απάντησή του στην ευρωβουλευτή της Ελιάς Εύα Καϊλή αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τη συμβατότητα των αμφιλεγόμενων διαδικασιών που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αδειοδοτήσεις περιεχομένου.

Στην απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου τονίζεται ξεκάθαρα ότι τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να εφαρμόζουν καθεστώτα αδειοδότησης περιεχομένου σύμφωνα με εσωτερικές διατάξεις εφόσον όμως αυτές συμμορφώνονται με το δίκαιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης, που προβλέπονται στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια λεπτομέρεια που ίσως να παραβλέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντά ότι «εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, εκκρεμούν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων δικαστικές υποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία δημοπράτησης για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου η ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγκαθιδρύσει καθεστώς, περνά μέσα από τον έλεγχο της πληροφόρησης. Όμως η οδυνηρή πραγματικότητα δεν μπορεί να διαψευστεί ούτε να διασκεδαστεί – ανεξάρτητα με το αν παίρνει τη μορφή των λογαριασμών των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, την αύξησης των φόρων και του ΕΝΦΙΑ που φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα, την άθλια κατάσταση της «παιδείας της μετριοκρατίας» του κ. Φίλη ή το διαλυμένο τομέα της υγείας του κ. Πολάκη – όσο και αν προσπαθούν να τη φτιασιδώσουν τα μέσα ενημέρωσης της νέας διαπλοκής»”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης ενημερώνουν τη Βουλή για τη Μέση Ανατολή: Γιατί το Μαξίμου λέει «όχι» σε σύγκλιση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
«Η ελληνική διπλωματία αλλά και οι αναβαθμισμένες ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τίθενται στην υπηρεσία του οικουμενικού Ελληνισμού» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Πολάκη για ξυλοδαρμό Αθανασόπουλου: Τέτοιες συμπεριφορές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακόμα μία ημέρα στη δουλειά»
«Τα κοράκια των φαντς έχουν φτάσει τον κόσμο στα όρια του και θα δούμε άγρια πράγματα πλέον από την απόγνωση», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο Παύλος Πολάκης στο Facebook
Παύλος Μαρινάκης
Φάμελλος και Χαρίτσης ζητούν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τη Μέση Αναστολή – Κοινή επιστολή σε Μητσοτάκη και Τασούλα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς επιμένουν στη θεσμική ενημέρωση και στη χάραξη «εθνικής γραμμής», χωρίς να ζητήσουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Χαρίτσης και Φάμελλος