Πολιτική

Άδειες καναλιών: Έμμεσες βολές Έτινγκερ για τις τηλεοπτικές άδειες

Για το διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών τοποθετείται ο επίτροπος Έτινγκερ απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή.

Στην απάντησή του έχει σημασία η φράση του “τα κράτη μέλη δύνανται να εφαρμόζουν καθεστώτα αδειοδότησης περιεχομένου, σύμφωνα με τις σχετικές εσωτερικές διατάξεις, εφόσον αυτές είναι σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ελευθεριών παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης, οι οποίες προβλέπονται στην Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Από αυτή αξίζει να επισημανθεί το σημείο που αναφέρεται στην ελευθερία παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης που ερμηνεύεται σαν βολή στον αριθμό των άδειων.

Στην ανακοίνωσή της η Εύας Καϊλή επισημάνει: “Τις ισχυρές της αμφιβολίες της σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των ΜΜΕ στην Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος του Επιτρόπου Έτινγκερ, ο οποίος με απάντησή του στην ευρωβουλευτή της Ελιάς Εύα Καϊλή αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τη συμβατότητα των αμφιλεγόμενων διαδικασιών που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αδειοδοτήσεις περιεχομένου.

Στην απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου τονίζεται ξεκάθαρα ότι τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να εφαρμόζουν καθεστώτα αδειοδότησης περιεχομένου σύμφωνα με εσωτερικές διατάξεις εφόσον όμως αυτές συμμορφώνονται με το δίκαιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης, που προβλέπονται στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια λεπτομέρεια που ίσως να παραβλέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντά ότι «εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, εκκρεμούν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων δικαστικές υποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία δημοπράτησης για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου η ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγκαθιδρύσει καθεστώς, περνά μέσα από τον έλεγχο της πληροφόρησης. Όμως η οδυνηρή πραγματικότητα δεν μπορεί να διαψευστεί ούτε να διασκεδαστεί – ανεξάρτητα με το αν παίρνει τη μορφή των λογαριασμών των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, την αύξησης των φόρων και του ΕΝΦΙΑ που φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα, την άθλια κατάσταση της «παιδείας της μετριοκρατίας» του κ. Φίλη ή το διαλυμένο τομέα της υγείας του κ. Πολάκη – όσο και αν προσπαθούν να τη φτιασιδώσουν τα μέσα ενημέρωσης της νέας διαπλοκής»”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα περιμένω τους αγρότες στο γραφείο μου - Η εκλογή Πιερρακάκη σφραγίζει την επιστροφή από την χρεοκοπία στην ανάπτυξη
Έθεσε το διακύβευμα των επόμενων εκλογών: «Αν η χώρα θα παραμείνει σταθερή και ασφαλής ή «Ακυβέρνητη Πολιτεία»
Κυριάκος Μητσοτάκης
44
Καταγγελία Λαζαρίδη για Κωνσταντοπούλου: «Με είπε γυμνοσάλιαγκα» – Απειλητικά μηνύματα δέχτηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, δείτε εικόνες
Για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, Ανδρέας Νικολακόπουλος
Ζωή Κωνσταντοπούλου 8
Συνελήφθη στην Κρήτη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ κουμπάρος του Ανδρουλάκη, λέει ο Λαζαρίδης - Στέλεχος της ΝΔ ο αρχηγός, απαντά η Αποστολάκη
Μέσα σε κλίμα ακραίας έντασης συνεχίζεται η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία κατέθεσε ο Γιώργος Ξυλούρης (γνωστός και ως «Φραπές»)
Μιλένα Αποστολάκη 26
Σόου από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον «Φραπέ»: Κάλεσε το 100 και έδωσε «ραντεβού» με περιπολικό έξω από κανάλι για να της πάρει κατάθεση
Στο βίντεο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έδινε ραντεβού με τους αστυνομικούς στο στούντιο του Kontra Channel όπου λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη τηλεοπτική συνέντευξη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 34
Ανδρουλάκης και Βενιζέλος ανοίγουν διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
«Η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικών τακτικισμών. Απαιτείται συναίνεση, σοβαρότητα και καθαροί κανόνες στον διάλογο»
Νίκος Ανδρουλάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος