Πολιτική

Άδειες καναλιών: Έμμεσες βολές Έτινγκερ για τις τηλεοπτικές άδειες

Για το διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών τοποθετείται ο επίτροπος Έτινγκερ απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην απάντησή του έχει σημασία η φράση του “τα κράτη μέλη δύνανται να εφαρμόζουν καθεστώτα αδειοδότησης περιεχομένου, σύμφωνα με τις σχετικές εσωτερικές διατάξεις, εφόσον αυτές είναι σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ελευθεριών παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης, οι οποίες προβλέπονται στην Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Από αυτή αξίζει να επισημανθεί το σημείο που αναφέρεται στην ελευθερία παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης που ερμηνεύεται σαν βολή στον αριθμό των άδειων.

Στην ανακοίνωσή της η Εύας Καϊλή επισημάνει: “Τις ισχυρές της αμφιβολίες της σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των ΜΜΕ στην Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος του Επιτρόπου Έτινγκερ, ο οποίος με απάντησή του στην ευρωβουλευτή της Ελιάς Εύα Καϊλή αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τη συμβατότητα των αμφιλεγόμενων διαδικασιών που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αδειοδοτήσεις περιεχομένου.

Στην απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου τονίζεται ξεκάθαρα ότι τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να εφαρμόζουν καθεστώτα αδειοδότησης περιεχομένου σύμφωνα με εσωτερικές διατάξεις εφόσον όμως αυτές συμμορφώνονται με το δίκαιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών και εγκατάστασης, που προβλέπονται στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια λεπτομέρεια που ίσως να παραβλέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντά ότι «εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, εκκρεμούν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων δικαστικές υποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία δημοπράτησης για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Επιτρόπου η ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγκαθιδρύσει καθεστώς, περνά μέσα από τον έλεγχο της πληροφόρησης. Όμως η οδυνηρή πραγματικότητα δεν μπορεί να διαψευστεί ούτε να διασκεδαστεί – ανεξάρτητα με το αν παίρνει τη μορφή των λογαριασμών των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, την αύξησης των φόρων και του ΕΝΦΙΑ που φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα, την άθλια κατάσταση της «παιδείας της μετριοκρατίας» του κ. Φίλη ή το διαλυμένο τομέα της υγείας του κ. Πολάκη – όσο και αν προσπαθούν να τη φτιασιδώσουν τα μέσα ενημέρωσης της νέας διαπλοκής»”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
114
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51