Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αδιέξοδο στην συνάντηση Τσίπρα με τους επιστήμονες – Αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων!

Αδιέξοδο στην συνάντηση Τσίπρα με τους επιστήμονες – Αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων!

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οδεύουν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί αφού απ’ ότι φαίνεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα….

Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συενδριάζει εκτάκτως για την κλιμάκωση του αγώνα για το ασφαλιστικό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, δήλωσε ότι «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον διάλογο για να αλλάξει αυτό το σχέδιο ασφαλιστικού».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό διευρύνεται, καθώς αντιδρούν συντονισμένα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ και δεκάδες άλλες επαγγελματικές ομάδες. Οι μηχανικοί στηρίζουν τις σημερινές κινητοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δεκάδων φορέων του χώρου της Υγείας στην Αθήνα. Το ΤΕΕ και οι μηχανικοί συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων αύριο Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Επίσης συντονίζονται με όλους τους φορείς και τους κλάδους για την γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη, προετοιμάζοντας πανελλαδική αποχή και μαζική κινητοποίηση για την ημέρα; της γενικής απεργίας, μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ». Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, το ΤΕΕ και η ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ συνεχίζουν την Πανελλαδική Απεργία – Αποχή από το σύνολο των Τεχνικών Συμβουλίων και Επιτροπών που έχουν τεχνικό αντικείμενο, συμπεριλαμβανόμενων και των Επιτροπών Δημοπράτησης, από 25/1 έως 29/1/2016.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε