Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Άδοξο” τέλος… και επίσημα στην προκαταρκτική για την Novartis

“Άδοξο” τέλος… και επίσημα στην προκαταρκτική για την Novartis

Τίτλοι τέλους “έπεσαν” και επίσημα στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την Novartis, με την ανακοίνωση του προέδρου Θοδωρή Δρίτσα. Μιας επιτροπής που δημιουργήθηκε εν μέσω “θυελλωδών” αντιδράσεων και διεργασιών, για να έχει όμως… πολύ σύντομη “διαδρομή”αφού κρίθηκε αναρμόδια.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δρίτσας χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή για το “κλείσιμο” της επιτροπής, ως τη μόνη που μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο παραγραφής και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis.

«Η κρίση αυτή που αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης, είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους και είναι η μόνη που εξασφαλίζει τη δυνατότητα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Δηλαδή να εξεταστούν τα αποδεικτικά μέσα και να αξιολογηθούν εξονυχιστικά. Υπενθυμίζουμε, ότι η ενδεχόμενη αρμοδιότητα της ίδιας της Βουλής κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος θα οδηγούσε σε παραγραφή ευθυνών για όλες τις πράξεις. Δηλαδή σε συσκότιση και αδιάκριτη ατιμωρησία», αναφέρει ο κ. Δρίτσας.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η εκδίκαση υποθέσεων εμπλεκόμενων πολιτικών με νόμους και διαδικασίες που ισχύουν για όλους τους πολίτες θα διαχωρίσει αθώους από ενόχους και θα επιτρέψει την αποκατάσταση της δικαιοκρατικής τάξης απέναντι στη διαφθορά στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλλει στην επιδίωξη αποκατάστασης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας», αναφέρει ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η Επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη 24/04/2018 και ώρα 6:00 μ.μ., με θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του τελικού Πορίσματος, το οποίο θα υποβληθεί στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και δια αυτού στην Ολομέλεια του Σώματος. Προς τούτο, η Επιτροπή απέστειλε ήδη πρόσκληση προς όλα τα μέλη της, να καταθέσουν τις πορισματικές προτάσεις τους στη Γραμματεία της αρμόδιας Διεύθυνσης της Βουλής, το αργότερο μέχρι της 10:00 π.μ. της ίδιας μέρας, δηλαδή της Τρίτης 24/04/2018.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις