Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μίλησα για την Επιτροπή αλλά για λοιμωξιολόγους που έβγαιναν στα κανάλια

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μίλησα για την Επιτροπή αλλά για λοιμωξιολόγους που έβγαιναν στα κανάλια

Μια δήλωση που προκάλεσε σάλο, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και μια διευκρινιστική ανακοίνωση από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Όλα ξεκίνησαν απ’ όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις εισηγήσεις που είχαν γίνει να μην εορταστεί η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τον «ιερό πόλεμο» της κυβέρνηση με την Εκκλησία ενόψει των Θεοφανείων, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι είχαν γίνει εισηγήσεις από λοιμωξιολόγους στην κυβέρνηση να μην γίνει ο εορτασμός στη Θεσσαλονίκη αλλά από σεβασμό στην Εκκλησία, οι εισηγήσεις δεν έγιναν δεκτές.

Click4More Ιερός πόλεμος Άδωνι – ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη και τα Θεοφάνεια

Η δήλωση αυτή προκάλεσε (κατά σειρά) τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του Αλέξη Τσίπρα, που σε ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτήρισε τη δήλωση Γεωργιάδη «ανατριχιαστική».

Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος ζήτησε ανάληψη ευθυνών από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση, ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται κυνικά ότι χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας, επειδή η ΝΔ ταύτισε τον “σεβασμό στην Ορθοδοξία” με την απουσία μέτρων προστασίας στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου.Ας το πει στις οικογένειες που θρηνούν. Πότε επιτέλους το Μέγαρο Μαξίμου θα παραδεχτεί τα λάθη του;»

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που ενόχλησε τον Άδωνι Γεωργιάδη, που ώρες μετά τα όσα είπε στον ΣΚΑΙ και τις αντιδράσεις, σε δήλωσή του κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, αφού, όπως λέει, εκείνος δεν μίλησε για την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αλλά για κάποιους λοιμωξιολόγους!

Αναφέρει στη δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την τόσο κρίσιμη ώρα για τον έλεγχο της πανδημίας και την κοινωνική ειρήνη και την προσπάθεια να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, αντί να προσπαθούν να βοηθήσουν για να ελέγξουμε αυτή την συμφορά, επιχειρούν διαστρεβλώνοντας τα δικά μου λόγια να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Ουδέποτε αναφέρθηκα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σε εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αναφέρθηκα σε κάποιους λοιμωξιολόγους, αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα.

Click4more Tσίπρας: Ανατριχιαστική η δήλωση Γεωργιάδη ότι η Θεσσαλονίκη θρηνεί νεκρούς γιατί αγνόησαν τους ειδικούς

Είναι αυτονόητο ότι εισήγηση της Επιτροπής για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου ουδέποτε έχει υπάρξει και αυτονοήτως εάν είχε υπάρξει, θα είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, το μόνο που έχω να πω στον κύριο Τσίπρα είναι εάν μπορεί ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα του βάζοντας πλάτες στην Κυβέρνηση σε μία δύσκολη απόφαση για να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Δείτε το απόσπασμα απ’ όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις