Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιερός πόλεμος Άδωνι – ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη και τα Θεοφάνεια

Ιερός πόλεμος Άδωνι – ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη και τα Θεοφάνεια

Η παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη πως πριν από του Αγίου Δημητρίου λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί να κλείσουν οι εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη, αλλά η κυβέρνηση δεν τους άκουσε, με τα θλιβερά αποτελέσματα, προκαλεί πολιτικό σάλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται ήδη στον υπουργό Ανάπτυξης και στον πρωθυπουργό.

«Κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία, στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωση που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυνική ομολογία».

Click4more Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες

Χαρακτηριστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδας ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία, στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή ήταν αυτό. Γιατί κατά την ημέρα εκείνη συνέρρευσαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξουν αυτή τη συρροή, δεν λέω ότι δεν θέλανε οι άνθρωποι, δεν μπορούσαν και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα».

Δείτε το απόσπασμα

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για κυνική ομολογία από τον υπουργό Ανάπτυξης.

«Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Αντίδραση και από το ΚΙΝΑΛ

Στα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκάλεσαν και την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής. Ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος τόνισε σε δήλωσή του: «ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται κυνικά ότι χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας, επειδή η ΝΔ ταύτισε τον “σεβασμό στην Ορθοδοξία” με την απουσία μέτρων προστασίας στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου. Ας το πει στις οικογένειες που θρηνούν. Πότε επιτέλους το Μέγαρο Μαξίμου θα παραδεχτεί τα λάθη του;». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις