Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Στην ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (09.06.2022) στον ΣΚΑΪ. «Θεωρώ απολύτως δεδομένο ότι δε θα έχουμε θερμό επεισόδιο και δε θα γίνει τίποτα άλλο πέρα από την επιθετική ρητορική της Τουρκίας» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

«Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρότερη από ό,τι δύο χρόνια πριν και η Τουρκία πολύ πιο αδύναμη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εξωτερική του πολιτική έχει στριμώξει πολύ τον Ερντογάν και αυτό δεν του αρέσει» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Θεωρώ απολύτως δεδομένο ότι δε θα έχουμε θερμό επεισόδιο και δε θα γίνει τίποτα άλλο πέρα από την επιθετική ρητορική της Τουρκίας» υπογράμμισε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Στο πάνελ βρίσκονταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχολιάζοντας το κρεσέντο της προκλητικότητας της Τουρκίας, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει πολύ μεγάλο περιθώριο στην Τουρκία και δεν έχει πιέσει την ΕΕ για κυρώσεις. 

«Όταν έχουμε αυτές τις κυρώσεις στη Ρωσία, δε γίνεται η κυβέρνηση να μην επαναφέρει το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Αντιπαράθεση Γεωργίαδη – Σπίρτζη για τον Κούλογλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα στο πάνελ υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνι Γεωργίαδη και του Χρήστου Σπίρτζη για τη στάση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου στις κατηγορίες που εξαπέλευσε κατά του Λιμενικού Σώματος ο Ιάσων Αποστολόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ευωκοινοβούλιο.  

«Πιο πολύ από τις ανοησίες του Ερντογάν, με ενόχλησε η εικόνα του Κούλογλου δίπλα στον Αποστολόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε το λιμενικό σώμα ότι δολοφονεί, πνίγει και πετάει στη θάλασσα αθώους ανθρώπους. Το να λέει ο Ερντογάν κάτι κατά της Ελλάδος είναι αναμενόμενο. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να κρύβεται πίσω από διάφορες γραφικότητες» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τον κ. Σπίρτζη να πάρει θέση. 

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ο κ. Κούλογλου είναι «ευγενής άνθρωπος» και δεν πρέπει να παρεξηγείται η στάση του. Μάλιστα, σημείωσε ότι «υπάρχουν φήμες στα νησιά και καταγγελίες στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για τη στάση της χώρας μας σε σχέση με κύματα μεταναστών από τη θάλασσα. Και πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει. Υπάρχουν κανονισμοί και συνθήκες για το πώς αντιμετωπίζεις κάποιον που έρχεται παράνομα στη χώρα. Η κυβέρνηση αντί να βγαίνει στην επίθεση, πρέπει να προσέχει γιατί το μόνο που μας έλειπε τώρα είναι μια καταδίκη από την Ευρώπη». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις