Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Επιστροφή στην κανονικότητα αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Χρειάζονται να γίνουν 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ώστε να επιτύχουμε ένα ισχυρό τείχος ανοσίας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, εξέφρασε παράλληλα, την απογοήτευση του για το ότι μόλις το 60% των ηλικιών άνω των 80 εμβολιάστηκαν. Κατά την εκτίμηση του, από τη Τρίτη που ανοίγει η πλατφόρμα και για τις νεότερες ηλικίες αλλά και την αύξηση της ροής των εμβολίων το επόμενο διάστημα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ο υπουργός ανέφερε πως εταιρείες όπως η αμερικανική αεροπορική DELTA, ετοιμάζει δύο επιπλέον πτήσεις με προορισμό τη χώρα μας, κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τον τουρισμό. «Ο Μάιος θα είναι ένας μήνας κανονικότητας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι εμβολιασμοί. Ενώ σημείωσε, πως «πρέπει σε κάθε ευκαιρία να υπογραμμίζεται με ένταση η αναγκαιότητα των εμβολιασμών όχι μόνο για τις ζώες των ανθρώπων αλλά και για την οικονομία».

Επιπλέον, σχολίασε πως δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZEneca. Και αυτό όπως εξήγησε, γιατί το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας παρενέργειας είναι 1 στο εκατομμύριο.

Ενώ, το να μπαίνει κάποιος στο αυτοκίνητο με το ενδεχόμενο να τρακάρει είναι 1 στα 1000. Τέλος, εξήγησε ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, όμως όταν χρειάζεται για τη θωράκιση της υγείας μας τα καταναλώνουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν ήταν εθνική ήττα, είναι παράνομο και ανυπόστατο
«Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης ενός νέου σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν υπήρχε και υπάρχει πλέον» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις υποθέσεις Pizza Fan, «Χωριάτικο» και Basketgate
Παύλος Μαρινάκης
ΝΔ: Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι 4 νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι - Κανελλοπούλου, Νασιμπιάν, Λαγκαδιανός και Δαμιανού
Τον συντονισμό της ομάδας των αναπληρωτών εκπροσώπων αναλαμβάνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας παρουσίας του κόμματος
Οι τέσσερις νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι της ΝΔ
ΠΑΣΟΚ: Ο καφές στο Κολωνάκι που έφερε «αναταραχή» στην Κεντροαριστερά και η επιχείρηση «ανάδειξη των πρωτοκλασάτων»
Το ραντεβού ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ απενοχοποίησε την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη
Το χαρτί της εντιμότητας παίζει η ΕΛΑΣ απέναντι στην κυβέρνηση των σκανδάλων
Με επίκεντρο τη διαφάνεια, τους ελέγχους και τη λογοδοσία, η Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα συνδέει τις κυβερνητικές υποθέσεις με μια συνολικότερη κρίση θεσμών - «Ρεκόρ διαφθοράς» καταγγέλλει η Θεώνη Κουφονικολάκου, ενώ προτείνει σύστημα ελέγχου των δημόσιων συμβάσεων με τεχνητή νοημοσύνη
Αλέξης Τσίπρας 6
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 12