Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους

Νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή «δεν είναι δίκαιο» να χάνουν τόσο υψηλό ποσοστό, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι δεν πρέπει να τιμωρείται ο συνταξιούχος που για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται, γι’ αυτό και έρχεται το νομοσχέδιο που θα μετατρέψει σε αναλογική την κράτηση του 30% της σύνταξης.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η κράτηση θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης ενώ συμπλήρωσε πως το μέτρο θα γίνει όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, καθώς αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου ουσιαστικά ευνοεί τη μαύρη εργασία.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για άλλες «εκπλήξεις» στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, λέγοντας ότι «θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά, θέλουμε πολιτική φιλική στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα είναι για εμάς ιερό ευαγγέλιο τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

«Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «η οικονομία θα πάει καλά, άρα θα έχουμε και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις».

Αντιδράσεις για τον σερβιτόρο στη Ρόδο

«Δεν θα έχω καμία ανοχή σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο που φαίνεται σε βίντεο να σερβίρει τραπέζια σχεδόν… κολυμπώντας στη θάλασσα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο «άγρυπνο μάτι» της επιθεώρησης εργασίας, ότι η εντολή που ακολουθεί είναι να βρίσκεται παντού και να ελέγχει τα πάντα, αφού η εικόνα του σερβιτόρου στη Ρόδο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

«Δεν θα έχω καμία ανοχή σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η εντολή στην επιθεώρηση εργασίας είναι να είναι παντού και να ελέγχει τα πάντα» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά εξήγησε ότι η παράβαση στα δικαιώματα του εν λόγω σερβιτόρου δεν βεβαιώνεται εύκολα, καθώς ο ίδιος υποστήριξε την πρακτική του πουρμπουάρ.

Πράγματι, ο ίδιος ο σερβιτόρος δήλωσε στο κλιμάκιο του ΣΕΠΕ που επενέβη στην επιχείρηση ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα, καθώς το πουρμπουάρ που παίρνει φτάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δικιά μας έξοδος από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων»
«Το Μεσολόγγι», όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «μας καλεί συνεπώς να σκεφτούμε ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένες, είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρειάζονται φροντίδα, κάτι που σημαίνει και συμμετοχή και ευθύνη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου