Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουν δίκιο αυτοί που διαμαρτύρονται για τη μεγάλη αναμονή στα εφημερεύοντα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Live News ήταν καλεσμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), η οποία παραμένει στο επίκεντρο έντονης κριτικής.

Αρχικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ερωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο για το τι θα περιλαμβάνει «καλάθι» του πρωθυπουργού σε σχέση με την Υγεία στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι η Υγεία τον ενδιαφέρει πάρα πολύ. Πριν από λίγο λεπτά στείλαμε με τον κ. Χατζηδάκη στο Εθνικό Τυπογραφείο την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δίνει πολύ σοβαρά κίνητρα σε γιατρούς να εργαστούν σε περιφερειακά νοσοκομεία, ώστε να μην βγαίνουν άγονοι οι διαγωνισμοί των προσλήψεων», απάντησε ο υπουργός και επεξήγησε: «Συγκεκριμένα οι γιατροί στις άγονες περιοχές θα παίρνουν επιπλέον 300 ευρώ/μήνα από τον μισθό που έχουν και για 18 ειδικότητες που λείπουν θα παίρνουν άλλα συν 300 ευρώ».

Σχετικά με περαιτέρω κινήσεις που αφορούν τη στελέχωση του ΕΣΥ στις παραμεθόριες περιοχές, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

«Την επόμενη εβδομάδα θα δω και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αλλά και την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ. Θέλω να δω όλους τους φορείς, γιατί θέλω να μου πουν τα θεσμικά κίνητρα που πιστεύουν ότι πρέπει να θεσπίσω για να κάνω την θέση σε μία παραμεθόριο περιοχή περισσότερο ελκυστική. Αφού κάνουμε και τα θεσμικά και τα οικονομικά κίνητρα, μετά θα γίνουν μαζικές προσκλήσεις. Όσες κενές οργανικές θέσεις έχουμε και μας πονάνε θα τις προκηρύξουμε όλες μαζί ταυτόχρονα».

Για τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία

Δεδομένου ότι ο τομέας της Υγείας είναι το ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες περισσότερο κατόπιν της ακρίβειας και με τον κόσμο να υπογραμμίζει την ταλαιπωρία που βιώνουν οι ασθενείς στις ουρές αναμονής, όταν παρουσιαστεί η ανάγκη για να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία, περιέγραψε ενδεικτικά ο υπουργός τι ενέργειες έχουν γίνει αυτή την εβδομάδα:

«Δευτέρα (σ.σ. 02.09.2024) εγκαινιάσαμε με τον πρωθυπουργό τα Κέντρα Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας και στο Μουζάκι. Μετά πήγα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας και εγκαινίασα την πρώτη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων (6 κλίνες) στην Λάρισα. Την Τρίτη (03.09.2024) εγκαινίασα στον Ευαγγελισμό την νέα Αιμοτολογική Κλινική, την Τετάρτη (04.09.2024) εγκαινίασα τους δύο νέους ορόφους στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά και την Πέμπτη (05.09.2024) εγκαινίασα στη Βόρεια Ελλάδα στο Ιπποκράτειο την καλύτερη μονάδα για το μελάνωμα και μετά στο ΑΧΕΠΑ το νέο μεγάλο μηχάνημα στεφανιογραφίας».

Αναφερόμενος σε αρθρογραφία του in.gr και για το νοσοκομείο των Ιωαννίνων ο υπουργός παρέθεσε τα εξής στοιχεία: «Το νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει μεταξύ 2019 – 2024 περισσότερο προσωπικό κατά 17%, ιατρικό προσωπικό περισσότερο κατά 14% και περίπου 20% νοσηλευτικό προσωπικό. Έχει αύξηση στα περιστατικά που περιθάλπει κατά 25%».

Συμπληρώνοντας την τοποθέτησή του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «To ερώτημα είναι αν σήμερα το ΕΣΥ έχει σημειώσει πρόοδο σε σχέση με 5 χρόνια; Η απάντηση είναι ό,τι είναι πολύ καλύτερο». Για τις πολύωρες αναμονές στις εφημερίες

Πιο αναλυτικά για τις ώρες αναμονής των ασθενών ειδικά κατά την διάρκεια των εφημεριών στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας είπε:

«Όσοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη αναμονή στα εφημερεύοντα έχουν δίκιο και ζητώ συγγνώμη. Δουλεύω εντατικά πάνω σε αυτό το θέμα. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε σύντομα ένα συνολικό σχέδιο για να μειωθούν οι ώρες αναμονής».

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι: «Είναι προσωπικό στοίχημα αυτής της υπουργικής μου θητείας να έχουν μειωθεί οι χρόνοι αναμονής στην εφημερία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 51
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 11
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλεύτριες μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε στη Βουλή – «Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση»
«Ευγνώμων στις νοσηλεύτριες, τους γιατρούς που μας φροντίζουν. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις αμέτρητες ευχές. Τίποτε σοβαρό, λίγη ξεκούραση και συνεχίζουμε τη δουλειά, για όσα οφείλουμε στους πολίτες»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Νέα ανάρτηση Τσίπρα για το κόμμα του με σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου - «Στο ραντεβού με την Ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί»
«Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. Μια φράση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας 41
Μαρία Καρυστιανού: «Στελέχη του κινήματός μας είναι αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας»
Σε διευκρινίσεις για τα στελέχη του προχώρησε το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα, που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να παρουσιάσουν θέσεις μεμονωμένων υποστηρικτών του Κινήματος ως θέσεις του ίδιου του Κινήματος»
Η Μαρία Καρυστιανού 17
Αλέξης Τσίπρας: Η εκδήλωση για το νέο κόμμα την Τρίτη στο Θησείο και ο οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα
Με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος την Τρίτη στο Θησείο ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις, περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις που θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα
O Αλέξης Τσίπρας 18
Επιστολή Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροπολογία Φλωρίδη: «Σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγέλλει αρνητικές επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και τη λειτουργία της στην Ελλάδα - Στο στόχαστρο οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Λάουρα Κοβέσι και Γιώργος Φλωρίδης 19