Πολιτική

«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»

Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του γραμματέα αυτοοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου γνωστοποιεί με νέα ανάρτησή της στο Facebook η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) Άννα Παπαδοπούλου, δίνοντας συνέχεια στην καταγγελία της για όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν εκτός τηλεοπτικού αέρα, στο διάλειμμα της εκπομπής «Χωρίς Χρώμα» του ART TV.

«Δυστυχώς, ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από το να προσφύγω στη Δικαιοσύνη», αναφέρει, συνδέοντας την απόφασή της με τη δήλωση που, σύμφωνα με την ανάρτησή της, έκανε ο ίδιος. Κατά την αναπληρώτρια Τύπου της ΕΛΑΣ, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αρνηθεί τα καταγγελλόμενα περιστατικά και να τα παρουσιάσει ως απλή πολιτική αντιπαράθεση.

Η κ. Παπαδοπούλου επιμένει ότι υπάρχουν μάρτυρες, κατονομάζοντας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κτιστάκη ως παρόντα στο περιστατικό. Αναφέρει επίσης ότι ζήτησε το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του σταθμού, αλλά, όπως γράφει, ο κ. Βαθιώτης την ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει.

Στην προηγούμενη δημόσια δήλωσή της, η κ. Παπαδοπούλου είχε καταγγείλει ότι ο κ. Κωνσταντόπουλος την αποκάλεσε «σκουπίδι» και κινήθηκε δύο φορές απειλητικά προς το μέρος της, προκαλώντας της φόβο για τη σωματική της ακεραιότητα. Είχε επίσης αναφέρει ότι εκείνος της ζήτησε αργότερα συγγνώμη, την οποία δεν αποδέχθηκε, και είχε ζητήσει δημόσια τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.

Με τη νέα ανάρτηση απορρίπτει όσα περιγράφει ως προσπάθεια απόδοσης πολιτικών σκοπιμοτήτων στην καταγγελία της. Υποστηρίζει ότι η συγγνώμη δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι και επαναλαμβάνει ότι το ζήτημα αφορά τη συμπεριφορά που καταγγέλλει.

Αιχμές προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η κ. Παπαδοπούλου στρέφει παράλληλα την κριτική της προς το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη. Όπως αναφέρει, η «μέχρι τώρα σιωπή τους» απέναντι στην καταγγελία της γεννά σοβαρά ερωτήματα, επαναφέροντας το αίτημα για πολιτική τοποθέτηση της κομματικής ηγεσίας.

«Η συνέχεια θα δοθεί στη Δικαιοσύνη. Ούτε βήμα πίσω», καταλήγει. Σε υστερόγραφο παραπέμπει στο τέλος ενός βίντεο, καλώντας το κοινό να το ακούσει προσεκτικά σε σχέση με το εάν συνέβη κάτι πίσω από τις κάμερες.

Κωνσταντόπουλος: «Δεν θα επιτρέψω την εργαλειοποίηση ενός συμβάντος»

Απαντώντας στις καταγγελίες, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναγνωρίζει ως λάθος τους υψηλούς τόνους της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η Άννα Παπαδοπούλου επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το περιστατικό για πολιτικούς λόγους.

«Η κα. Άννα Παπαδοπούλου μετά την παρέλευση 20 ωρών θυμήθηκε να ανακινήσει ζήτημα για τη χθεσινή μας τηλεοπτική αντιπαράθεση», αναφέρει σε δήλωσή του, αφήνοντας αιχμές για τη χρονική στιγμή της καταγγελίας.

Μάλιστα, συνδέει τη δημοσιοποίηση του περιστατικού με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του επικεφαλής της ΕΛΑΣ για την ηλεκτρική διασύνδεση στην Κάσο και την Κεντροαριστερά.

«Προφανώς ήταν επιτακτική ανάγκη να αλλάξει την ατζέντα το κόμμα ΕΛΑΣ μετά τις “γκάφες” του αρχηγού του που δεν ήξερε ούτε τι είδους καλώδιο θα ποντιστεί ανοικτά της Κάσου και εμφανίστηκε ξανά αμετροεπής και αλαζόνας δηλώνοντας κατακτητής της κεντροαριστεράς», υποστηρίζει.

Παράλληλα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι η ένταση της αντιπαράθεσης ήταν λανθασμένη, επισημαίνοντας ότι ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από την Άννα Παπαδοπούλου.

«Με την κα. Παπαδοπούλου αντιπαρατέθηκα πολιτικά σε οξείς τόνους τους οποίους αναγνωρίζω ως λάθος μου. Εξάλλου, στο τέλος της εκπομπής της ζήτησα συγγνώμη προσωπικά», σημειώνει.

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι η λεκτική αντιπαράθεση ξεκίνησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από την πλευρά της.

«Δεν θα σταθώ στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που μου απηύθυνε πρώτη ξεκινώντας τον λεκτικό διαξιφισμό, δεν με αγγίζουν», αναφέρει, καταλήγοντας: «Δεν θα επιτρέψω όμως την εργαλειοποίηση ενός συμβάντος για να βγει το κόμμα ΕΛΑΣ από τα πολιτικά του αδιέξοδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 45 λεπτά
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
15