Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Four Seasons η Αμυγδαλέζα μπροστά στη Μόρια

Άδωνις Γεωργιάδης: Four Seasons η Αμυγδαλέζα μπροστά στη Μόρια

Ο όρος “λαθρομετανάστης” δεν είναι ρατσιστικός αλλά “ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ” και η Αμυγδαλέζα μπροστά στη Μόρια είναι… Four Seasons. Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης.

Το κλειστό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα ήταν «Four Seasons» μπροστά στη Μόρια είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες.

«Ήταν κοντέινερ με κλιματιστικά. Τότε μας κατηγορούσαν γιατί είχαν οδοντίατρο μία φορά στις 15 ημέρες αντί μία φορά την εβδομάδα. Στην Αμυγδαλέζα δεν πέθανε κανείς από το κρύο», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ την Πέμπτη (03.10.2019).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «αυτοί που μας κατηγορούσαν για την Αμυγδαλέζα και τώρα με κατηγορούν εμένα ότι χρησιμοποιώ τον όρο “λαθρομετανάστης”, έφτιαξαν το κολαστήριο της Μόριας».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τα κλειστά κέντρα κράτησης «επιστρέφουν» γιατί με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί μήνυμα στην Τουρκία ότι στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί κανείς ανεξέλεγκτος και ελεύθερος. Με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: «Από τον Έβρο πλέον δεν θα περνάει κανένας. Έρχονται Αφγανοί και Σομαλοί, μαύροι, και λένε ότι είναι Σύροι».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τον όρολαθρομετανάστης“, κάνοντας λόγο για «ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την τρόικα θεσμούς» και τονίζοντας πως «μας έχουν πείσει ότι ο όρος λαθρομετανάστης είναι ρατσιστικός». Είπε δε ότι «σε όλη την ελληνική νομοθεσία υπάρχει σε 400 νόμους ο όρος “λαθρομετανάστες”».

“Τρεις κι ο κούκος στις συγκεντρώσεις”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή και συντάχθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ζήτημα της απεργίας από τους λίγους που ταλαιπωρούν τους πολλούς.

«Στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει προστεθεί κομμάτι πολύ επώδυνο για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές με καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την οποία το  50%+1 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση θα πρέπει να ψηφίζει για την κήρυξη απεργίας… Γιατί είναι αντιδημοκρατικό για την απεργία να αποφασίζει το 50%+1 και όχι τα μέλη του ΔΣ;», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στη χθεσινή απεργία, είπε πως «τρεις κι ο κούκος ήταν η χθεσινή συμμετοχή». «Κλείνει δύο ώρες το κέντρο, μαγαζιά δεν κάνουν τζίρο, άνθρωποι που μπορεί να έχουν ανάγκες κολλάνε στην κίνηση… δεν πρέπει να μας προβληματίσει αυτό; Έκλεισε το κέντρο μόνο. 

Αν υπήρχε οργή της κοινωνίας κατά ενός μέτρου της κυβέρνησης δε θα ήταν στο δρόμο πολλοί; Πρόκειται για απεργία – λούφα με 150 ανθρώπους» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και χαρακτήρισε «παραμύθια» τα περί αντεργατικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις