Παρασκευή, 14 Ιουν.
34oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης για Fuel Pass: Δεν τίθεται ζήτημα, θα υποχωρήσουν οι τιμές στα καύσιμα

Άδωνις Γεωργιάδης για Fuel Pass: Δεν τίθεται ζήτημα, θα υποχωρήσουν οι τιμές στα καύσιμα

Για μια ακόμα φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως δε θα δοθεί νέο fuel pass για τα καύσιμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως δεν υπάρχει σκέψη για fuel pass καθώς η κατανάλωση καυσίμων είναι μικρότερη απ’ότι υπολόγιζαν οι χώρες, και δεν υπάρχει εκβιασμός στις αγορές, άρα υπάρχει η εκτίμηση πως οι τιμές θα υποχωρήσουν.

«Έχουμε περάσει τον μισό χειμώνα. Η κατανάλωση των καυσίμων ήταν τελικά μικρότερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει όλες οι χώρες. Όλες οι αποθήκες καυσίμων στις ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες και δεν υπάρχει εκβιασμός απο τις αγορές» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκτιμώντας ότι οι τιμές το επόμενο διάστημα θα υποχωρήσουν.

Για το ενδεχόμενο διάθεσης νέου Fuel Pass ο υπουργός απάντησε ότι «αυτή την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Οι τιμές στα καύσιμα αυτή την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες» επισημαίνοντας ότι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι χαμηλότερη τώρα από όταν ξεκίνησε η διάθεσή του.

«Αυτή την στιγμή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού», πρόσθεσε ο υπουργός γεγονός στο οποίο βοήθησε, όπως είπε, ο σχετικά ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή για την ενεργειακή ακρίβεια κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες και να μειώσει τον ΦΠΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις