Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Να μπαίνετε στο e καταναλωτής για καλύτερες τιμές – Οικονόμου: Έρχονται αντισταθμιστικά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο συναγερμός που έχει σημάνει στις τάξεις της κυβέρνησης για τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά, όπως το ρεύμα, το ψωμί ή και ο καφές ακόμα, είναι δεδομένη. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποίησε και από τη Βουλή για ανατιμήσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε τις επερχόμενες ανατιμήσεις στη διεθνή αύξηση των τιμών στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα ναύλα και στις πρώτες ύλες και έδωσε μια… συμβουλή στους καταναλωτές.

Προέτρεψε τους καταναλωτές να αξιοποιούν την υπηρεσία e καταναλωτής πριν κάνουν σε αγορές, να ενημερωθούν για τα σημεία που θα βρουν φθηνότερα τα είδη που θέλουν να αγοράσουν.

«Η διαφορά δεν είναι απλώς 40 λεπτά ή 1 ή 2 ευρώ -που και αυτά έχουν τη σημασία τους- αλλά μπορεί να διαπιστώσει διαφορές δεκάδων ευρώ για το ίδιο είδος», είπε.

Οικονόμου: Έρχονται μέτρα

Όπως από το πρωί σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει παρεμβάσεις για το θέμα των ανατιμήσεων. Και αυτές οι παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν, πιθανότατα, από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

«Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές για το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων για όσο καιρό κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών.

Όπως είπε, παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά. «Αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά.  Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».  

Χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για αυξήσεις, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. «Έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει “φωτιά” σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία». 

«Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

 

Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει κατά νου ότι εξελίξεις ή πράγματα που μπορεί έστω και έμμεσα να μειώσουν το εισόδημα των πολιτών δεν πρέπει να είναι εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων της. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για Ηλία Κασιδιάρη: Δίνεται η δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να εγκρίνει ή να απορρίψει κάποιον που κατεβάζει κόμμα
«Υπάρχει κόσμος που ακούει τις απόψεις ενός ανθρώπου που εξέφραζε ιδέες ναζιστικές, οφείλουμε να εξηγούμε ότι τα πολιτικά άκρα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης στον Κεραμεικό: «Εδώ ξανασυναντιόμαστε με τη Δημοκρατία που 2.500 χρόνια μετά εξακολουθεί να αντέχει»
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
37
Σπύρος Χαλβατζής: Το τελευταίο «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Στο προαύλιο του ΣΦΕΑ για το ύστατο «χαίρε» στον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ - Κουτσούμπας, πολιτικοί και σύντροφοι στην τελετή - Με την κόκκινη σημαία και τον «Ριζοσπάστη» το φέρετρό του
Σπύρος Χαλβατζής, ΚΚΕ, πολιτική κηδεία
Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Μαρινάκη για το «δορυφόρος του Τσίπρα»: «Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Πάνα» – «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»
Η Χαριλάου Τρικούπη επιστρέφει τα πυρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον χαρακτηρίζει «λαγό» της κυβερνητικής ατζέντας για το επίδομα ανεργίας
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας