Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης για αποτελέσματα εκλογών 2023: Πόνεσε πολύ η απώλεια του δήμου Αθηναίων

Άδωνις Γεωργιάδης για αποτελέσματα εκλογών 2023: Πόνεσε πολύ η απώλεια του δήμου Αθηναίων

Για τα αποτελέσματα των εκλογών του β’ γύρου σε δήμους και περιφέρειες και τις… απώλειες της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

«Οι συμπολίτες μας, μας έστειλαν ένα μήνυμα ότι μας θέλουν με πιο χαμηλούς τόνους, προσηλωμένους στην επίλυση των προβλημάτων τους και αυτό θα κάνουμε», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν μπορείς να λύσεις όλα τα προβλήματα ποτέ, όμως σίγουρα προβλήματα όπως η ακρίβεια ή το λαθρομεταναστευτικό έπαιξαν ρόλο. Υπάρχουν προβλήματα στους συμπολίτες μας που τους δημιουργούν ανησυχία και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στη ΝΔ ότι δεν μπορεί να κερδίζει τα πάντα. Ούτως ή άλλως είμαστε νικητές και των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Όπως ο ίδιος είπε: «Ο πολίτης έχει δικαίωμα να ζητάει ακόμα και το θαύμα, ο πολιτικός πρέπει να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, δε σημαίνει ότι τα δύο πάντα συναντιούνται. Το κυριότερο νόημα της χθεσινής ψήφου, και είναι αυτό που μπορεί να δικαιολογήσει τον συνασπισμό όλων των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων κατά των επισήμων επιλογών της ΝΔ, είναι μια τάση εξισορρόπησης της ψήφου».

Σχετικά με τον δήμο της Αθήνας και την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη, τόνισε: «Σίγουρα πόνεσε πολύ η απώλεια του δήμου Αθηναίων, και προσωπικά με στεναχώρησε πολύ. Ο κ. Μπακογιάννης είχε δεχτεί την φθορά του ‘Μεγάλου Περιπάτου’, που ήταν πραγματικό του λάθος. Ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν ένας πάρα πολύ καλός δήμαρχος. Τον έβλαψε και η μεγάλη διαφορά του πρώτου γύρου. Σίγουρα η αποχή έβλαψε περισσότερο τον Κώστα Μπακογιάννη».

Αναφορικά με τα Ιόνια νησιά και την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα, σημείωσε: «Η κα Κράτσα φαινόταν ότι θα χάσει, δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη εκεί. Έκανε καλή δουλειά αλλά δεν μπόρεσε να την επικοινωνήσει. Σε αυτό έκανε λάθος και γι’ αυτό έχασε».

«Δημοκρατία έχουμε, κάποτε κερδίζεις κάποτε χάνεις, δεν μπορείς να τα κερδίζεις όλα. Ψυχραιμία, δε χάλασε ο κόσμος, μην τα μεγαλοποιούμε. Εύχομαι σε όσους έχουν εκλεγεί να έχουν μία πολύ καλύτερη θητεία των προκατόχων τους γιατί αυτό θα ωφελήσει τους πολίτες», είπε, κλείνοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις