Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για λαϊκές αγορές: Είμαι περήφανος για το νομοσχέδιο, ικανοποιήθηκαν σχεδόν όλα τα αιτήματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βελτιωτικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, στα σημεία αιχμής, επέφεραν οι παρεμβάσεις των φορέων, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές, το νομοσχέδιο ικανοποιεί το 99% των αιτημάτων όλων των φορέων που έχουν ακουστεί», είπε ο υπουργός και δήλωσε υπερήφανος για τον τρόπο που διαμορφώθηκε αυτό το νομοσχέδιο. «Είμαι βουλευτής 15 χρόνια και νομοσχέδιο που να έχει αλλάξει τόσο δραστικά, από την αρχική του μορφή μέχρι την τελική του διατύπωση, και πολιτική ηγεσία που να είναι έτοιμη για αλλαγές επί της ουσίας, προσπαθώντας να συγκεράσει πολλές από τις αντικρουόμενες απόψεις, δεν θυμάμαι πολλά», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι με τις νομοτεχνικές αλλαγές «σχεδόν όλα όσα ακούστηκαν στην ακρόαση φορέων, ως κριτική, έχουν αρθεί».

Οι αλλαγές αφορούν, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα της υποχρέωσης διάθεσης της δηλωθείσας στο ΟΣΔΕ παραγωγής σε ποσοστό 50%, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έγιναν κατά το στάδιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αλλά και στην Ολομέλεια. Επίσης, φορούν στις ποινές, ενώ κατοχυρώνουν 5ετή διάρκεια της άδειας του παραγωγού ώστε να εξομοιώνεται με την άδεια του εμπόρου.

Το αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε

«Με αυτές τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που καταθέτουμε, στην ουσία, μόνο ένα αίτημα που μας έχει τεθεί στον δημόσιο διάλογο δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. Είναι η δυνατότητα ίδρυσης των ανεξάρτητων νομικών προσώπων για τις λαϊκές αγορές», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εξήγησε ότι εάν δινόταν στους δήμους αυτή η δυνατότητα, τότε κάθε δήμος θα μπορούσε να ιδρύσει ανεξάρτητη εταιρεία για τις λαϊκές αγορές και αυτό θα σήμαινε 350 νέα νομικά πρόσωπα. «Καταλαβαίνετε ότι αυτό θα ήταν ένα τεράστιο παράθυρο δαπανών, εξόδων κ.λπ., που δεν μπορεί να γίνει», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Σε σχέση με το αίτημα να μεταφερθεί η αρμοδιότητα των λαϊκών αγορών, από τους δήμους στις περιφέρειες, επεσήμανε ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει να διατηρήσουν οι δήμοι αυτήν την αρμοδιότητα και οι δήμοι έχουν λόγο για τις λαϊκές αγορές γιατί οι λαϊκές αγορές αφορούν τους δημότες τους. Προς το παρόν οι Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυτές που θα συνεχίσουν να έχουν την αρμοδιότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 9
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 6
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα