Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απάντηση για τον πίνακα – «Ήταν δώρο, δεν τον παρήγγειλα εγώ»

«Μου τον έκαναν όμως δώρο όλοι μαζί οι εργάτες», απαντά μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον πίνακα του ίδιου, που αποκαλύφθηκε μετά την ομιλία του στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, και προκάλεσε αντιδράσεις στα social media.

«Ο πίνακας δεν είχε παραγγελθεί από μένα, δεν ξοδεύτηκαν κρατικά χρήματα για αυτόν, δεν γνώριζα την ύπαρξη του», τονίζει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι πρόκειται για «δημιουργία ενός εκ των εργατών, ο οποίος στον ελεύθερο του χρόνο είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και φτιάχτηκε με αγάπη προς εμένα».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον πίνακα:

«Επειδή είδα ότι πολλοί σκανδαλίστηκαν με τις φωτογραφίες με τον πίνακα από την χθεσινή μας εκδήλωση στα Ναυπηγεία, η ιστορία έχει ως εξής. Ο πίνακας δεν είχε παραγγελθεί από μένα, δεν ξοδεύτηκαν κρατικά χρήματα για αυτόν, δεν γνώριζα την ύπαρξη του.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως οι εργάτες με κάλεσαν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης και μου έκαναν αυτό το δώρο, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε μένα και στην βοήθεια που τους προσέφερα ως Υπουργός για να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.

Ο πίνακας είναι δημιουργία ενός εκ των εργατών, ο οποίος στον ελεύθερο του χρόνο είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και φτιάχτηκε από αυτόν, με αγάπη προς εμένα. Μου τον έκαναν όμως δώρο όλοι μαζί οι εργάτες.

Αν σε κάποιους δεν αρέσει η αισθητική του λυπούμαι, εγώ τον παρέλαβα με μεγάλη χαρά διότι μου θυμίζει ότι μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να υπάρχουν και αισθήματα ευγνωμοσύνης και φιλίας και πέραν των αξιωμάτων.

Εάν η εργατική καταγωγή του καλλιτέχνη πέφτει «λίγο χαμηλή» για τα «εκλεπτυσμένα» γούστα του @KostasVaxevanis ή του @tetRadio λυπούμαι…

ΥΓ στην πραγματικότητα ζηλεύουν που οι εργάτες αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν δώρο σε μένα και όχι σε κάποιον Υπουργό ή πολιτικό της Αριστεράς αλλά τί να κάνουμε τα έχει αυτά η ζωή…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λευτέρης Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια – Θα τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα όπου απαιτηθεί
Με νηφαλιότητα, θεσμική προσέγγιση και προσήλωση στην ουσία, θα τοποθετηθούμε όπου απαιτηθεί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος 2
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2