Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απάντηση για τον πίνακα – «Ήταν δώρο, δεν τον παρήγγειλα εγώ»

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απάντηση για τον πίνακα – «Ήταν δώρο, δεν τον παρήγγειλα εγώ»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Μου τον έκαναν όμως δώρο όλοι μαζί οι εργάτες», απαντά μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον πίνακα του ίδιου, που αποκαλύφθηκε μετά την ομιλία του στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, και προκάλεσε αντιδράσεις στα social media.

«Ο πίνακας δεν είχε παραγγελθεί από μένα, δεν ξοδεύτηκαν κρατικά χρήματα για αυτόν, δεν γνώριζα την ύπαρξη του», τονίζει στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι πρόκειται για «δημιουργία ενός εκ των εργατών, ο οποίος στον ελεύθερο του χρόνο είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και φτιάχτηκε με αγάπη προς εμένα».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον πίνακα:

«Επειδή είδα ότι πολλοί σκανδαλίστηκαν με τις φωτογραφίες με τον πίνακα από την χθεσινή μας εκδήλωση στα Ναυπηγεία, η ιστορία έχει ως εξής. Ο πίνακας δεν είχε παραγγελθεί από μένα, δεν ξοδεύτηκαν κρατικά χρήματα για αυτόν, δεν γνώριζα την ύπαρξη του.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως οι εργάτες με κάλεσαν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης και μου έκαναν αυτό το δώρο, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε μένα και στην βοήθεια που τους προσέφερα ως Υπουργός για να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.

Ο πίνακας είναι δημιουργία ενός εκ των εργατών, ο οποίος στον ελεύθερο του χρόνο είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και φτιάχτηκε από αυτόν, με αγάπη προς εμένα. Μου τον έκαναν όμως δώρο όλοι μαζί οι εργάτες.

Αν σε κάποιους δεν αρέσει η αισθητική του λυπούμαι, εγώ τον παρέλαβα με μεγάλη χαρά διότι μου θυμίζει ότι μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να υπάρχουν και αισθήματα ευγνωμοσύνης και φιλίας και πέραν των αξιωμάτων.

Εάν η εργατική καταγωγή του καλλιτέχνη πέφτει «λίγο χαμηλή» για τα «εκλεπτυσμένα» γούστα του @KostasVaxevanis ή του @tetRadio λυπούμαι…

ΥΓ στην πραγματικότητα ζηλεύουν που οι εργάτες αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν δώρο σε μένα και όχι σε κάποιον Υπουργό ή πολιτικό της Αριστεράς αλλά τί να κάνουμε τα έχει αυτά η ζωή…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις