Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν σχεδιάστηκε για πόλεμο – Μην ακούτε τον Τσίπρα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Παράθυρο» για μείωση ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων

Αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν μπορεί να συνεχιστεί, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που μίλησε σήμερα (02.05.2022) για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωσή τους.

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ. Επανέλαβε ότι αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση για τους λογαριασμούς ρεύματος και τις τιμές ενέργειας, η Ελλάδα θα πράξει μόνη της.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δε μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω» και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα, ανέφερε.

Οικονόμου: Φθηνότερο ρεύμα για όλους με οριζόντιες μειώσεις στους λογαριασμούς για πολύ καιρό – Τι θα γίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, πως θα καταθέσει τροπολογία για να μην πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 «είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος» και σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας που πολλοί κατά καιρούς σαμποτάρουν. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα», τόνισε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση και τη βίλα του στη Τζιά, ζήτημα που αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, πριν αναλάβει τη ΔΕΗ, ο νυν επικεφαλής της εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα στο εξωτερικό, με μισθό σχεδόν 500.000 ευρώ και αυτά τα χρήματα αποφάσισε να τα επενδύσει σε ακίνητο στην Ελλάδα. 

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα… γκάζια που έβαλε ο πρωθυπουργός στους υπουργού του στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, διαμηνύοντάς τους πως όποιος ασχολείται με… προεκλογικές συγκεντρώσεις, θα πάει σπίτι του. «Ήταν πάρα πολύ σωστό το μήνυμα, κυρίως για να σταματήσει η εκλογολογία», τόνισε αλλά πρόθεσε, αναφερόμενος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υπουργών, πως «οι εκλογές δεν κερδίζονται την τελευταία στιγμή». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η… μπηχτή του πρωθυπουργού δεν αφορούσε εκείνον. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις