Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Καταστροφή ένα 4ο κύμα – Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για διανομή των self tests (vids)

Στις επιπτώσεις που θα έχει ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα κορονοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για διανομή των self tests πέρα από τα φαρμακεία. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (16/4), ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η Κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο και καμία πρόθεση να νομοθετήσει και να βάλει άρθρο σε κάποιο νόμο για απόλυση ανθρώπων που δεν εμβολιάστηκαν. Όμως στην υπάρχουσα νομοθεσία, στην κείμενη νομοθεσία, υπάρχει διάταξη για απόλυση υπαλλήλου που θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί είναι καλό στην ζωή να ξέρεις ότι έχεις και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα».

Και πρόσθεσε: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εάν δεν επιτύχουμε την συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα τον χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί και είναι κρίμα να γίνει αυτό, ενώ βγαίνουμε από την κρίση και έχουμε μπροστά μας λαμπρά χρόνια για την οικονομία. Να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, οι άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους… να αφήσουμε αυτό να γίνει επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν μία άποψη, εμένα με ξεπερνά».

Click4more: Κορονοϊός: Πόσο πιθανό είναι να διέφυγε από εργαστήριο – Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «μας έχουν ενημερώσει οι επιστήμονες ότι εάν δεν φθάσουμε το τείχος ανοσίας, ανεβάζουν τα όρια τώρα, και για αυτό πρέπει το 75-80% του πληθυσμού να εμβολιαστεί μέχρι τον χειμώνα, αλλιώς κινδυνεύουμε να μιλάμε πάλι τον χειμώνα για τα μέτρα που θα πάρουμε για τις κλειστές επιχειρήσεις», συμπληρώνοντας ότι «ο λόγος που κάνουμε το εμβόλιο δεν είναι μόνο προσωπικός. Είναι και εθνικός και συλλογικός και κοινωνικός. Το κάνουμε και για τον διπλανό μας και για να μείνει ανοιχτό το εστιατόριο της γειτονιάς και το μαγαζί με τα ρούχα. Πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους όλους να κάνουν το εμβόλιο».

«Ο φόβος που αισθάνονται όλοι για το εμβόλιο είναι ανθρώπινος. Κι εγώ προσωπικά την είχα, αφού βάζεις κάτι καινούριο στο σώμα σου. Αλλά, το να μην κάνεις το εμβόλιο, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τι θα γίνει με τα self test και τη διανομή τους
Για τα self test ανέφερε ότι αναμένονται αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το κατά πόσον θα παραμείνει υποχρέωση όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως η διενέργεια τους και η δήλωση τους, λέγοντας πως εκτιμά ότι «το πολύ μέχρι την 1η Ιουλίου κάποιοι καινούριοι κανόνες θα έχουν θεσπιστεί».

«Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους φαρμακοποιούς της χώρας για την βοήθεια τους αυτόν τον μήνα με τα self test, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται αυτό για την διεκδίκηση κλαδικών αιτημάτων που υπήρχαν πριν από την πανδημία», ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις φαρμακοποιών για την διάθεση του αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η διάθεση τους από τα φαρμακεία και κάλεσε τους φαρμακοποιούς «να επικρατήσει η λογική», αλλά προσέθεσε ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την διάθεση τους», χωρίς πάντως επισήμως να αποκαλύψει αν τα self test θα γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα ή άλλες επιχειρήσεις.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο νέος «πονοκέφαλος» για τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την παραίτηση Παπαβασιλείου και η γκρίνια για τις δημοσκοπήσεις
Παρά το κάλεσμα του Νίκου Ανδρουλάκη για πανστρατιά πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα τους
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αλλαγή στρατηγικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγρότες που «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ
Η κυβερνητική πλειοψηφία το επόμενο διάστημα θα διευρύνει τον κατάλογο των μαρτύρων, εγκρίνοντας την κλήτευση για κατάθεση αρκετών προσώπων τα οποία ζητούσε η αντιπολίτευση και αρχικώς είχαν αποκλειστεί
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τους 30 πρώτους συνεργάτες του, rebranding με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα
Πολλά θα ξεκαθαρίσουν με την έκδοση του βιβλίου του, όπου εκεί θα φανεί με ποιους από τους πρώην συντρόφους του θέλει να συμπορευθεί δεδομένου ότι στην «Ιθάκη» υπάρχουν διάλογοι και αναφορές για πολλά πρόσωπα
Αλέξης Τσίπρας 48
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Υποδύεται τον «ήρωα της διαφάνειας» για ΟΠΕΚΕΠΕ όταν λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης
«Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επιτίθεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που ζητούν τον έλεγχο»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα κάνουμε πίσω όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος, μέχρι να τιμωρηθούν όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις
«Τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο μήνας αυτός μας «πήρε μακριά» τον μεγάλο μας τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο. Όμως, με έναν τρόπο, ο Νιόνιος θα είναι πάντα εδώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 78