Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Λίγο το πρόστιμο των 5.000 ευρώ στα μαγαζιά, θα το ξανασκεφτώ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για όλες τις εξελίξεις των ημερών μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στον ΣΚΑΪ για εμβολιασμούς, περιοριστικά μέτρα και την οικονομία. Αρχικά, σχετικά με τα πρόστιμα σε μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα και το προσωρινό τους κλείσιμο, ανέφερε πως ίσως οι ποινές είναι πολύ μικρές.

«Λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 ευρώ το πρόστιμο, ίσως το σκεφτώ να αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε όσους κάνουν μαζώξεις χωρίς μέτρα και κορονοπάρτι.

«Χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δε βλέπουν» είπε.

«Να εμβολιαστούν όλοι στην εστίαση»

Σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση σημείωσε ότι «η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι». 

«Ντροπή η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ»

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, υποστήριξε ότι η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι ντροπή.

«Αν ένας υγειονομικός είναι ανεμβολίαστος και ασυμπτωματικός, μπορεί να σκοτώσει ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ παρέχει πέπλο προστασίας σε ανεύθυνους υγειονομικούς που δε θέλουν να εμβολιαστούν». 

«Πάνε καλά οι κρατήσεις»

Σχετικά με τον τουρισμό παρουσίασε μια καλή εικόνα, αφού όπως είπε είμαστε πάνω από το 60% σε σχέση με το 2019.

«Η απόφαση για τη Μύκονο ελήφθη για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος. Η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα, στην οποία η πανδημία ξεφεύγει από τον έλεγχο θα έθετε σε κίνδυνο το τουριστικό μας προϊόν. Η εικόνα ότι η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που είναι πάνω από το πρόβλημα και μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις για να βάζει φρένο, είναι μια εικόνα που διαφημίζει την Ελλάδα παντού ως μια υγειονομικά ασφαλούς χώρας. Οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά παρά την άνοδο της πανδημίας.

Μέχρι τέλος του Ιουλίου οι στόχοι για το 40% του μεριδίου το 2019 έχουν υπερκεραστεί κατά πολύ. Σήμερα είμαστε πάνω από το 60% του 2019. Εάν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο διατηρήσουμε την καλή μας πορεία, θα έχουμε πετύχει τον στόχο του προϋπολογισμού και να θεραπεύσουμε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ζημιά του 2020».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Πάρου: Το πήρα χρέπι, το έκανα καινούργιο, αλλά η φασαρία, φασαρία από τη συμμορία της μιζέριας
Αντιπαράθεση έξω από το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας της Πάρου, με τον υπουργό Υγείας να καλεί ηλικιωμένη γυναίκα να μπει στο κτίριο και να δει τις αλλαγές
Άδωνις Γεωργιάδης 12
Τσίπρας από την Κρήτη: Πόλεμος στα καρτέλ, στήριξη στην Ελλάδα του μόχθου
Με αιχμές για την ακρίβεια, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τους «αγρότες Κολωνακίου», ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Γέργερη την προστασία της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίκεντρο των πολιτικών του δεσμεύσεων
Αλέξης Τσίπρας
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της στο vidcast «No Filters» και την Κατερίνα Σερέτη για τις εκλογές, τη διεύρυνση, τις συνεργασίες, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τον σεξισμό στην πολιτική
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ 17