Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πάνω από 150 νοσοκομεία δήλωσαν ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία και στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πάνω από 150 νοσοκομεία δήλωσαν ότι οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία. Άρα, έχουν το αναγκαίο προσωπικό για να κάνουν απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι το νοσοκομείο που έχει τις μεγαλύτερες αναμονές στα τακτικά χειρουργεία. Τα πρώτα τέσσερα χειρουργεία που θα γίνουν την Τρίτη είναι άνθρωποι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των απογευματινών χειρουργείων γιατί αναμένουν να χειρουργηθούν από το 2020», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι πρόκειται «για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία που γίνονται μετά από 40 χρόνια γιατί για πρώτη φορά τα συζητήσαμε και τα νομοθετήσαμε το 1992».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις αναισθησιολόγων στη χώρα», ενώ υποστήριξε ότι «είναι καταπληκτική είναι η συμμετοχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου το 100% του προσωπικού δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία». 

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε «περήφανος που έχω συνυπογράψει αυτό τον νόμο» και επικρότησε τον Πρωθυπουργό «που πήρε αυτή την απόφαση» αλλά και τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, «ο οποίος χειρίστηκε τη συζήτηση με πραγματική μαεστρία στη Βουλή».

«Η αντιπολίτευση εξαφανίστηκε. Μου έκανε εντύπωση ότι τα κόμματα της άκρας δεξιάς «Νίκη» και Βελόπουλος, πρωτοστάτησαν στο «όχι». Είτε  μίλαγε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Νέα Αριστερά, ήταν το ίδιο και ο Βελόπουλος. Αριστεροί και το παίζουν δεξιοί, κατηγορώντας τον Κυριάκο Βελόπουλο για «πολιτική υποκρισία» και «κανονικό κομμουνιστή». 

Σχετικέ με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή για την Novartis, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «ο κ. Κοντονής προχωράει σε κάποιες καταγγελίες που δεν μπορούν να μείνουν χωρίς σχολιασμό από το πολιτικό σύστημα. Ήταν ο πρωταγωνιστής τότε, ο εν ενεργεία υπουργός Δικαιοσύνης όταν έστησαν την σκευωρία Novartis».

«Eίναι απολύτως βέβαιο ότι από το περασμένο Σάββατο που ο Τσίπρας παραδέχθηκε δημοσίως, έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα στόματα. Δεν μπορεί ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ να μένει πλέον σιωπηλός, όταν τα ηγετικά του στελέχη εκείνης της περιόδου βγαίνουν και παραδέχονται δημοσίως ότι η υπόθεση Novartis στήθηκε για πολιτικούς λόγους. Και όχι μόνο η Novartis, και το ΚΕΕΛΠΝΟ».        

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη
ΠΑΣΟΚ για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Συρίγου για υποχώρηση στην Κάσο
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη - «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που δεν θα επιτρέπει καμία αμφισβήτηση από το ανιστόρητο δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Mετωπική Κωνσταντοπούλου με Θεοδωρικάκο και Ανδρουλάκη: «Ούτε η μαφία δεν τα κάνει αυτά» – «Δεν είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού όπως ήταν ο πατέρας σας»
Η αιχμή για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Μαργαρίτη Σχοινά σε... αγώνα μπάσκετ και η νέα άγρια σύγκρουση με τον υπουργό Ανάπτυξης για τον γιό του
Τάκης Θεοδωρικάκος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Ανδρουλάκης 16
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη με... Δήμητρα Γαλάνη: Οι επιστολές στην φον ντερ Λάιεν μου θυμίζουν «Τα γαλάζια σου γράμματα» - Μια ζωή περιμένω, μα δεν γίνονται θαύματα
Νέα επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή για ακρίβεια και ΦΠΑ – Προανήγγειλε τροπολογία για «120 δόσεις για όλους»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 15
Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι: Σκοπός να χτίσουμε ένα πλέγμα φροντίδας, να καταπολεμήσουμε το στίγμα για την νόσο
Ο σχεδιασμός για μονάδες σε Γιάννενα, Κιλκίς, Καστοριά, Λακωνία και Ροδόπη - Παρακολούθηση ασθενών, στήριξη φροντιστών και εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας από το 2027 - Το μήνυμα για μια «νέα γενιά ευεργετών»
Κυριάκος Μητσοτάκης